Scandinavische hitserie The Bridge lll vanaf 27 september bij Film1

Scandinavische hitserie op 27 september vervolgd bij Film1
The Bridge lll
één van de spannendste series uit Scandinavië, van topscenarist Hans Rosenfeldt

★★★★ "Detective Saga Norén is een van de origineelste personages ooit in een politiedrama opgevoerd." - AD
★★★★ "In de wereld van Hans Rosenfeldt kan niemand gerust zijn op een goede afloop" - Het Parool
"Zweeds-Deense topserie. Spannend tot het einde." - de Volkskrant

Amsterdam, 25 AUGUSTUS 2015 - Op zondag 27 september gaat in Nederland exclusief bij Film1 het derde seizoen van de bloedstollend spannende serie The Bridge in première, day-and-date met thuislanden Zweden en Denemarken. Als specialist van Scandinavische series zond Film1 eerder al seizoen 1 & 2 van deze hooggewaardeerde misdaadserie uit.

Premiere bij Film1: zondag 27 september om 21:30 op Film1 Action

Na het wereldwijde succes van de eerste twee seizoenen kruipt Sofia Helin opnieuw in de huid van de eigenzinnige, doortastende rechercheur Saga Norén in het langverwachte nieuwe seizoen van de grensverleggende serie.
Een genomen beslissing maak je niet zomaar ongedaan. Dat beseft Saga Norén nu maar al te goed, al kan ze zich troosten met de gedachte dat ze het juist heeft aangepakt. Wanneer Malmö wordt opgeschrikt door een moord met een Deens slachtoffer, zal Saga de handen opnieuw ineen moeten slaan met de politie van Kopenhagen. Algauw wordt duidelijk dat de moord tot in detail is uitgedacht en dat de moordenaar wilde dat ze het lichaam zouden vinden. Het begin van een reeks spectaculaire moorden, die steeds persoonlijker lijken te worden voor Saga. Zeker wanneer ze geconfronteerd wordt met haar verleden als haar moeder plotseling voor haar deur staat. De zaak komt zo dichtbij dat de vraag rijst of Saga het onderzoek nog wel kan blijven leiden.

(Inter)nationaal bewezen succes
Met een gemiddelde van 1,3 miljoen Zweden die wekelijks aan de buis gekluisterd zaten voor het tweede seizoen, is THE BRIDGE een van de grootste series uit de Zweedse tv-geschiedenis. Ook in Nederland is de Zweeds-Deense hitserie een groot succes. THE BRIDGE werd genomineerd voor een BAFTA award en won de Dagger award voor Best International TV Drama bij de Crime Thriller Awards in de UK in 2013. Wereldwijd inspireerde de bloedstollend spannende serie remakes tussen onder meer de Verenigde Staten en Mexico en tussen Groot-Brittannië en Frankrijk.

CATCH-UP: SEIZOEN 1 & 2 OOK BIJ FILM1
Om goed voorbereid het derde seizoen in te gaan, zendt Film1 de complete eerste twee seizoenen nog eens uit op Film1 Action. Vanaf 27 augustus zijn de eerste twee seizoenen beschikbaar via Film1 On Demand en Film1 Go en vanaf 7 september is er elke dag een aflevering van de serie te zien op Film1 Action om 19.30 uur.

FILM1: 'SCANDIC SPECIALIST'
Liefhebbers van Scandinavische series komen bij Film1 volop aan hun trekken. Zo ging de successerie Borgen bij Film1 in première en zijn onder meer ook The Killing, Arne Dahl en The Legacy populaire, Noors, Zweedse en Deense series die bij Film1 hun Nederlandse première beleefden.


Over Film1: Film1 zendt 24 uur per dag vijf gethematiseerde kanalen uit met films en series: Film1 Première, Film1 Action, Film1 Comedy & Kids, Film1 Spotlight en Film1 Sundance. Film1 biedt kwaliteitsfilms die in Nederland hun tv-première beleven - van kassuccessen tot onafhankelijke films, evenals recente series, documentaires en con-certregistraties.
Naast de vijf lineaire kanalen zijn de films en series via Film1 On Demand en Film1 Go te zien op een tijdstip en plaats naar eigen keuze.

Beeldcredit: (c) Baldur Bragason

Voor meer informatie over THE BRIDGE bij Film1 kunt u contact opnemen met:
Bart van Hal
T : 020.7783881 M : 06.10004996
E : bart_van_hal@film1.spe.sony.com

Film1

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234