Rudolph van Veen maakt kliekjes-brunch voor 4.000 Tilburgse studenten

Tilburg, 26 augustus 2015

Vanochtend verwelkomde meesterkok Rudolph van Veen 4.000 nieuwe Tilburgse studenten met een anti-kater brunch. De 'Tilburg City Brunch' bracht als onderdeel van de Tilburgse introductieweek alle nieuwe studenten samen in het centrum van Tilburg.

Verdeeld over vier locaties in Tilburg; Korte Heuvel, Heuvel, Piusplein en Stadhuisstraat, genoten de nieuwe Tilburgse studenten van een lekkere anti-katerbrunch. Om de nieuwe studenten te laten zien dat een echte studentenmaaltijd snel, goedkoop én duurzaam kan zijn verzorgde meesterkok en Tilburger Rudolph van Veen, op ieder van de vier locaties, een kookdemonstratie. Op ieder plein stond een typische studentenkoelkast, regelrecht afkomstig uit een Tilburgs studentenhuis. Met de inhoud van de koelkast ging Rudolph van Veen aan de slag. Hij liet, onder druk van een wegtikkende klok, zien hoe studenten bewust om kunnen gaan met voedsel en hoe met kliekjes van de dag ervoor een heerlijke maaltijd op tafel gezet kan worden.

Dat van kliekjes nog veel te maken is bewees Rudolph van Veen met vier verrassende ontbijtgerechten. Van de restjes uit de eerste koelkast maakte hij bierpoffertjes met kaas, ui en bieslook. De inhoud van de tweede koelkast resulteerde in een pittige tortillasoep, met als basis de pastasaus van de vorige dag. Ook de 'Granola a gogo', waar restjes studentenhaver, zaden en pitten die voor handen waren in verdwenen en een zelfgemaakte 'Tuna Melt' waar een campingbrander aan te pas kwam deden het goed bij de studenten.

De Tilburg City Brunch schonk in het bijzonder aandacht aan duurzaamheid en het tegengaan van voedselverspilling. Het afval dat vrijkwam is gescheiden en het overgebleven voedsel wordt gedoneerd aan de voedselbank.

De Tilburg City Brunch vond plaats op woensdagochtend 26 augustus en is onderdeel van het Tilburg Orientation Program (TOP) en Purple. Dé introductieperiode van Tilburg studentenstad, georganiseerd voor en door studenten. De week is bedoeld voor alle eerstejaars studenten die komen studeren aan Tilburg University, Fontys Hogescholen of Avans Hogeschool.

Fotografie door Ralph Roelse

Toffey

plaats:
Tilburg

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234