Luchtgitariste op weg naar wereldkampioenschap in Finland

Nederlands kampioen Sita 'The Guilty Director' van Sante reist deze week af naar het Finse Oulu om deel te nemen aan de finale van het WK Luchtgitaar. Deze finale vindt vrijdagavond 28 augustus plaats. Er zijn deelnemers uit 15 landen, waaronder Japan, de Verenigde Staten, Rusland en Canada.

Na een pittige voorbereiding in de maanden mei tot en met augustus reist een Nederlandse delegatie af naar Finland met als doel de wereldtitel luchtgitaarspelen weer naar Nederland terug te halen. In 2005 werd voor het eerst en het laatst de titel voor Nederland binnengesleept door The Destroyer. Sindsdien werden nog wel ereplaatsen behaald, een titel zat er niet meer in.

'Ook bij air guitar gaan we voor het allerhoogste', aldus de Nederlandse organisatie, 'The Guilty Director combineert podiumervaring met artisticiteit en weet daarnaast fantastisch contact te maken met het publiek. Humor en seriositeit zijn bij haar in mooi evenwicht. Ze is een kanshebster op de titel die op de rechte stukken aan Daphne Schippers en in de bochten aan Max Verstappen doet denken'. Kampioenen Air Guitar zijn internationaal gevraagd en treden wereldwijd op, in films, op televisie en (theater)podia en in reclames.

In Nederland heeft Air Guitar sinds de samenwerking met Hi-Fi Klubben - een Scandinavische hifi audioketen met inmiddels 7 vestigingen in Nederland - hernieuwde aandacht gekregen. Tijdens 4 voorrondes werd gezocht naar een winnaar, die uiteindelijk tijdens een grande finale in de Melkweg te Amsterdam in de persoon van Sita 'The Guilty Director' van Sante gevonden is.

Het WK Air Guitar wordt sinds 1996 in Oulu, Finland gehouden en is aan de twintigste editie toe. Het kampioenschap heeft internationale uitstraling en wordt vanaf 19.30 online live uitgezonden via http://www.kaleva.fi/ilmakitara. Het Nederlands Luchtgitaar Kampioenschap wordt sinds 2003 georganiseerd en wordt sinds 2014 gesponsord door Hi-Fi Klubben, de 'beste hifi store in town' van Nederland. Meer info: www.hifiklubben.nl/airguitar

Niet voor publicatie:
Wilt u contact opnemen met de Nederlandse deelneemster en kampioen Sita van Sante, dit kan via 06-50661072.

Wilt u contact opnemen met de sponsor Hi-Fi Klubben, dit kan via Bonnie Kirkels 06-21530554.

Wil u contact opnemen met de Nederlandse organisator, dit kan via Gyuri Vergouw, 06-30181108.

Vergouw Consulting

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.vergouw.com

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234