Verslavingsinstelling deelt ervaringen en zorg met Minister Schippers

Vandaag, dinsdag 25 augustus 2015, zal Minister Schippers een werkbezoek brengen aan Spoor6, erkende specialistische GGZ verslavingsinstelling te Bussum. Bij Spoor6 komen mensen die een probleem ervaren met of verslaafd zijn aan alcohol, drugs, gokken, seks, medicijnen of games. Spoor6 biedt hulp aan mensen met een verslavingsprobleem in de vorm van een dagbehandeling van twee weken op de locaties in Bussum of een ambulant behandeltraject met verblijf van negen weken in Zuid-Afrika met aansluitend nazorg. Leidraad voor de werkwijze van Spoor6 zijn de uitgangspunten van het Minnesota Model. Er zal ruimschoots gelegenheid zijn voor de Minister te spreken met patiënten en medewerkers over het betaalbaar blijven van kwalitatief goede zorg. Belangrijkste gespreksonderwerpen vanuit de directie zijn de ervaringen en zorgen over budget polis en de AvC (Acte van Cessie). Om 14.25 uur is er een persmoment.

Bij Spoor6 worden 3 bronnen ingezet om de afhankelijkheid te benaderen, dat zijn wetenschap, professionaliteit en ervaringsdeskundigheid. Binnen het team in Bussum alsmede binnen het team in Zuid-Afrika zijn behandelaren werkzaam die alle lange tijd succesvol zijn gestopt en er hun werk van hebben gemaakt. Zij kunnen voelen wat de patient voelt, zij weten welke steun een patient nodig heeft en welke oplossingen er gezocht moeten worden. Het Minnesota Model is gebaseerd op het 12 stappenplan (gedachtegoed van de AA -Anonieme Alcoholisten) omlijst door inzichtgevende-, gedrags- en lichaamstherapieen. Nadat patient door Spoor6 stevig in het zadel wordt gezet door middel van een behandeling, volgt aansluitend de nazorg bij Spoor6. Tegelijkertijd gaat patient naar meetings waar hij of zij levenslang een steunend netwerk ervaart Meetings zijn er wereldwijd.
De tweede Nederlandse vestiging van Spoor6 is in juni jl. Geopend door Wim Kieft die als verslaafde in herstel zijn share heeft gedaan en waarna het pand officieel in gebruik is genomen.

Om 14.25 uur is er een persmoment (aan het einde van het werkbezoek) op de locatie: Lindelaan 6 te Bussum.

Laila Buiter
Tel: 035 - 697 54 00
Mail: casemanagement@spoor6.nl

Spoor6

plaats:
Bussum

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234