Nieuwe onafhankelijke mobiele netwerktest vergelijkt de Nederlandse mobiele telefoonnetwerken

AACHEN en HAAR, Duitsland en AMSTERDAM, August 24, 2015 /PRNewswire/ --De P3 connect Mobile Benchmark 2015 laat een nek-aan-nek race zien tussen Vodafone en KPN, terwijl de prestatie van Tele2 nu al veelbelovend is. 
Lees het volledige persbericht hier:  
http://www.p3-group.com/Persbericht-P3-connect-Mobile-Benchmark-NL-2015
- Cross reference: Picture is available via epa european pressphoto agency (http://www.epa.eu) -
Vandaag is het eerste P3 connect Mobile Benchmark NL rapport gepubliceerd. Het rapport vergelijkt op een objectieve wijze de prestaties en kwaliteit van de Nederlandse mobiele netwerken vanuit het perspectief van de eindgebruiker. De test resultaten laten 3 netwerken zien die zeer goed scoren in vergelijking met andere landen - met Vodafone en KPN nek-aan-nek met hun uitzonderlijke goede prestaties en Tele2, die duidelijk laat zien ambities te hebben om op vergelijkbare hoogte te komen.
De test richt zich vooral op een zogenaamde 'drive test-based' analyse van spraak- en datadiensten op 4G (LTE) smartphones. Het is de bedoeling om deze benchmark jaarlijks te publiceren in Nederland. De benchmark wordt gebaseerd op de resultaten van uitvoerige en volledige testen die ieder jaar zullen plaatsvinden.
De P3 connect Mobile Benchmark NL is uitgevoerd door het grootste Europese telecommunicatie magazine connect en de internationale leider in mobiele benchmarks P3 communications, die al sinds 1993 partners zijn bij het ontwerpen, uitvoeren en publiceren van de bekende connect netwerktest in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het vooraanstaande telecommunicatie magazine Connexie is de partner voor de benchmark in Nederland
Voor de eerste mobiele netwerktest in Nederland zijn per netwerkbedrijf de gegevens 200.000 gesprekken en bijna 30.000 datasessies verzameld binnen de testperiode van half mei tot half juni 2015. Hoogwaardige meetapparatuur, ontwikkeld door het consultancy, engineering en testbedrijf P3 communications, is gebruikt om deze metingen uit te voeren.
De spraakdiensten zijn getest door het meten van smartphone naar smartphone gesprekken. Het succesvol tot stand brengen en beëindigen van deze gesprekken is geëvalueerd en tevens de spraakkwaliteit van het tweezijdige audiokanaal. Datadiensten zijn getest door te browsen naar de populairste webpagina's en speciaal gedefinieerde statische testpagina's, door bestanden continue te up- en downloaden en door YouTube video's in zowel SD als HD kwaliteit af te spelen.
Vodafone en KPN komen over de streep met een score die duidelijk beter is dan de netwerken in andere landen. Met 2 punten meer is Vodafone de winnaar van deze benchmark en ontvangt het 'best in test' keurmerk, dankzij een zeer goede spraakdienst in de grote steden en de hoogste betrouwbaarheid bij het streamen van YouTube video's. KPN, het grootste netwerkbedrijf in Nederland, blinkt uit in de kleinere plaatsen en op wegen en laat hiermee zien een zeer goede dekking te hebben in heel Nederland. Het 4G-only netwerk van Tele2 is nog in ontwikkeling maar laat voor bepaalde testen nu al een topprestatie zien. Verder geldt dat Tele2 resultaten haalt die op dit moment beter zijn dan buitenlandse netwerken. Het is interessant om te zien waar Tele2 zal staan wanneer het netwerk volledig is uitgerold en Voice over LTE de standaard wordt.
Cees de Zeeuw, Regionaal Directeur Benelux P3 communications stelt: 'In deze eerste benchmark hebben we de spraak- en data diensten van Tele2, KPN en Vodafone getest. Als Nederlander ben ik er trots op om te kunnen zeggen dat onze Nederlandse netwerken tot de beste in Europa behoren.'
Bijschrift 1: De P3 connect Mobile Benchmark 2015 laat een nek-aan-nek race zien tussen Vodafone en KPN, terwijl de prestatie van Tele2 nu al veelbelovend is.
Bekijk de video introductie hier: 
http://www.p3-group.com/P3-connect-Mobile-Benchmark-NL-Video
Lees het volledige test rapport hier:  
http://www.p3-group.com/P3-connect-Mobile-Benchmark-NL-Report-english
Bekijk het beeldmateriaal hier: 
http://www.p3-group.com/Beeldmateriaal-P3-connect-Mobile-Benchmark-NL-2015

 
perscontact P3 Communications 
P3@cream-communication.com 
+49-40-431-791-26 
EmptyBreak:MARKER 
perscontact connect 
btheiss@connect.de 
EmptyBreak:MARKER 
perscontact Connexie 
pieter@channelbv.nl 


 P3 communications

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234