Rectificatie: Halfjaarcijfers 2015 DLL

Rectificatie: de correctie betreft de grootte van de leaseportefeuille. Het betreft EUR 34,9 miljard in plaats van de eerder genoemde EUR 34,9 miljoen.

---

Eindhoven, 24 augustus 2015 - DLL, een wereldwijde aanbieder van asset gerelateerde financiële oplossingen zet haar groei in de eerste helft van 2015 door. De focus op partnerships, gespeciali-seerde industriekennis en een evenwichtige verdeling van activiteiten over verschillende regio's leidde opnieuw tot een sterk halfjaarresultaat.

DLL boekte een nettowinst van EUR 257 miljoen in de eerste zes maanden van 2015, een stijging van 13,9% ten opzichte van dezelfde periode in 2014. "Deze stap voorwaarts is het resultaat van onze toegevoegde waarde in de markten die we bedienen. Onze gediversifieerde portefeuille groeit, mede als gevolg van onze voortdurende focus op de ontwikkeling van nieuwe business. Daarnaast passen we sterk risicobeheer toe wat resulteert in stabiele en beheerste risicokosten. De winststijging werd ook ondersteund door valuta-effecten", constateert Frans Overdijk, CFRO en lid van de Raad van Bestuur.

DLL is wereldwijd actief in meer dan 35 landen, verspreid over 4 verschillende continenten en gericht op 9 industrieën: agri, food, gezondheidszorg, clean technology, automotive, transport, bouw, industrie en kantoortechnologie. Vooral de aanzienlijke groei in de sectoren food, agri, bouw, transport en industrie gedurende de eerste helft van 2015 droeg bij aan de groei van 4,7% van de portefeuille tot EUR 34,9 miljard. Vanuit geografisch oogpunt droegen met name Europa en Noord Amerika bij aan deze portefeuille groei.

"Ook in de tweede helft van 2015 blijven we onze partners ondersteunen met op maat gemaakte financiële oplossingen om zakelijke additionele groei te realiseren. Met onze digitale diensten bieden wij klanten een snellere, betrouwbaardere en eenvoudigere manier van zakendoen. Onze industrie expertise, onze mensen, en onze aanwezigheid in meer dan 35 landen in combinatie met consistente lokale uitvoering in de hele wereld, dragen bij aan een unieke klantpropositie, waarbij deze klanten te allen tijde centraal staan in onze dienstverlening. DLL wil wendbaar blijven en snel kunnen reageren op veranderende marktbehoeften om daarmee ons succesvolle business model te continueren", concludeert Bill Stephenson, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur.

DLL

plaats:
Eindhoven

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234