25ste editie Festival Cultura Nova Heerlen

Groupe F en Plasticiens Volants openen 25ste editie Festival Cultura Nova Heerlen

Festival Cultura Nova in Heerlen bestaat 25 jaar! Dat viert het festival van vrijdag 28 augustus tot en met zondag 6 september met een programma vol passie, verwondering en spektakel. De openingsvoorstelling van 25 jaar Cultura Nova is speciaal gemaakt voor het jarige festival en staat in het teken van het Jaar van de Mijnen (M2015). Als je dan nog één keer terugkijkt om de balans op te maken; waar kun je dat dan beter doen dan op het terrein van de voormalige Oranje Nassaumijn I in Heerlen? Letterlijk op de plek waar de Lange Lies en de Lange Jan stonden, brengen twee wereldberoemde Franse gezelschappen, Groupe F en Les Plasticiens Volants een groots vuurwerktheaterspektakel!
Toegang gratis. Let op: parkeren is op de locatie niet mogelijk, wel in het centrum van Heerlen!

In 'Les Rêveries de Lies et Jean' blikken de beroemde schoorstenen, Lange Lies en Lange Jan, terug op het ontstaan van de mijnen, de glorietijd, het naderende einde en het verval. Om vervolgens, met respect voor het verleden, vooruit te kijken naar de toekomst en naar wat plannen als Maankwartier en de Smart Services Campus de regio vandaag en morgen kunnen brengen. Eric Travers & Marc Mirales (regisseurs): "De openingsvoorstelling wordt groots. De geschiedenis van de locatie en de regio is uitgangspunt, met fantastische aanknopingspunten: machines, vuur en energie. Maar ook de rol van de mens en de veerkracht om nieuwe wegen in te slaan. We geven het publiek gelegenheid om met fantasie en hoop naar de toekomst te kijken."

Wereldpremière in Heerlen
Groupe F (vuurwerktheater) en Les Plasticiens Volants (balonnenfigurentheater) waren eerder te gast op Cultura Nova en hebben wereldwijd meegewerkt aan grote openingen van Olympische Spelen, wk's en ek's en diverse Culturele Hoofdsteden. Voor 'Les Rêveries de Lies et Jean' werken de beide gezelschappen voor het eerst samen aan een nieuwe voorstelling die haar wereldpremière in Heerlen beleeft. L1 zendt de openingsvoorstelling rechstreeks uit op televisie.

Afterparty in de binnenstad
Diversão! Sambaband Heerlen en Sambaband Amistura Maastricht begeleiden het publiek na afloop van de voorstelling naar de binnenstad waar i.s.m. Heerlen Mijn Stad op drie locaties een afterparty wordt georganiseerd: op het Pancratiusplein met The Smoke Eaters, bij Poppodium NIEUWE NOR met Vunzige Deuntjes Soundsystem en in de Spiegeltent op het Burg. van Grunsvenplein Myles Sanko.

Parkeren
De voorstelling vindt plaats
Let op. U kunt niet parkeren bij dit terrein. Komt u met de auto? Dan kunt u het beste parkeren in een van de Q-Park garages in het centrum. De festivallocatie ligt op loopafstand van het centrum.

Informatie en tickets: www.culturanova.nl.

Informatie voor pers:
Cultura Nova Zomerfestival Heerlen
Fiedel van der Hijden / Janneke Schmeitz
T: 045 571 51 00 / M: 0641872458 / 06 25 33 35 15 /
info@culturanova.nl
http://nl-nl.facebook.com/CulturaNovaFestival / http://twitter.com/#!/culturanova / http://instagram.com/CulturaNovaFestival

Abraxas Culturele Evenementen

plaats:
Heerlen
website:
http://www.abraxas.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234