Hoed Michael Jackson onder de hamer

Speciale veiling rondom geboortedag 'King of pop'

Fans van Michael Jackson kunnen deze week hun hart ophalen bij online veilinghuis Catawiki. Daar wordt op dit moment namelijk een door Michael Jackson gedragen hoed geveild. De zwarte gleufhoed is onderdeel van een grote Michael Jackson veiling die speciaal ter nagedachtenis aan de King of Pop wordt georganiseerd. Op 29 augustus zou Michael Jackson 57 jaar zijn geworden. Michael Jackson gaf deze hoed, die hij speciaal had laten maken, in 2002 cadeau aan een douane medewerker op het vliegveld in Los Angeles. De hoed is extra bijzonder omdat er ook nog sporen van make-up in de rand te zien zijn. Tijdens de veiling worden verder onder andere gouden platen, gesigneerde objecten en bijzondere verzamelobjecten van Michael Jackson aangeboden.

Hoed
Sinds 1983 was de zwarte fedora gleufhoed een onmiskenbaar onderdeel van Michael Jackson zijn iconische stijl. Volgens veilingmeester Jeroen Hamelink van Catawiki droeg Michael Jackson deze hoeden zowel tijdens concerten als privé. ''De hoed in de veiling is een door Michael privé gedragen hoed. In de rand van de hoed liet Michael zijn naam altijd in gouden letters zetten. Hij droeg veel van dit soort hoeden, maar gaf ze niet vaak weg. Wel gooide Michael vaak aan het eind van zijn optreden een hoed in het publiek. Deze hoeden zijn echter vaak verscheurd door fans die deze te pakken probeerden te krijgen''.

Naast de hoed worden er in de veiling nog een aantal topstukken aangeboden. Zo verwacht veilingmeester Hamelink ook veel van een ongepubliceerde versie van het lied 'What More Can I give' en een zeer zeldzame single van het nummer Billie Jean. De veilingmeester geeft aan dat er vanuit de hele wereld geboden zal worden op deze bijzondere objecten.

De veiling is inmiddels gestart en loopt af op de geboortedag van Michael Jackson, 29 augustus
De veiling is te bezoeken via: www.catawiki.nl/jackson

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Mark Borgman
tel: +31 (0)6-55847934

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 60 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234