Meedoen Sport- en Beweegdag viert eerste lustrum

Op 26 augustus 2015 wordt op sportcomplex Papendal de vijfde editie van de Meedoen Sport- en Beweegdag gehouden. Dit evenement, georganiseerd door de Federatie Opvang, is bedoeld om cliënten in de opvang te stimuleren in beweging te komen en volop te laten meedoen in de samenleving.

Samenwerking NOC*NSF
Bij de opening zal minister Edith Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) een woordje tot de deelnemers richten. De officiële opening zal worden verricht door Erik Lenselink, manager sportontwikkeling NOC*NSF. Daarmee benadrukt NOC*NSF als grootste organisatie in de sportwereld het belang van sporten voor iedereen, en geeft ze uiting aan de waarde die ze hecht aan de samenwerking met FO en haar instellingen om sporten en bewegen mogelijk te maken. Erik Lenselink zal uit handen van Jan Laurier, voorzitter van FO, het eerste exemplaar van de Handreiking voor Verenigingen aangeboden krijgen. Deze handreiking is speciaal gemaakt om aandacht te vragen voor mensen in de opvang en bedoeld om sportverenigingen handvatten te geven hoe ze deze doelgroep sport- en beweegactiviteiten aan kunnen bieden. Ook de andere partners van een onlangs ondertekend convenant om sport en bewegen voor kwetsbare groepen te stimuleren zullen op deze dag aanwezig zijn.

Kansen om mee te doen
Dit jaar zullen weer 1000 deelnemers enthousiast aan de activiteiten op Papendal meedoen. Er worden niet alleen uiteenlopende sport- en beweegactiviteiten aangeboden; daarnaast kunnen deelnemers zich inschrijven voor bijvoorbeeld toneel, zang, schilderen en fotografie. Want niet alleen sporten biedt cliënten kansen om mee te doen. Voor de kleinere deelnemers wordt een speciaal kinderprogramma aangeboden. De dag wordt afgesloten met een spetterend optreden van rapper Yes-R. Voor meer informatie over de Meedoen Sport- en Beweegdag: kijk op www.bewegenismeedoen.nl.

Voor meer informatie over de Meedoen Sport- en Beweegdag, het complete programma, het afnemen van interviews of het bijwonen van de activiteiten kunt u contact opnemen met Karen van Brunschot k.vanbrunschot@opvang.nl

Federatie Opvang

plaats:
Amersfoort
website:
http://www.opvang.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234