Hoogste baas krijgsmacht opent nieuw programma in het NMM

Op donderdag 27 augustus geeft de hoogste baas van de krijgsmacht, Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp, de aftrap voor een nieuw programma in het Nationaal Militair Museum (NMM): 'de Militair vertelt'. Iedere zaterdag vertelt een militair zijn persoonlijke verhaal aan het publiek.

Persoonlijke verhalen
Militairen zijn gewone mensen. Maar hun werk is verre van gewoon. Militairen maken zich sterk voor vrede, veiligheid en vrijheid in Nederland en daarbuiten. Ze krijgen te maken met confronterende situaties en dilemma's en lopen soms grote risico's. Defensie vindt het belangrijk een realistisch beeld te schetsen van wat er allemaal bij het werk komt kijken. Ook wil Defensie graag in gesprek over waarom Defensie-medewerkers worden ingezet voor de Nederlandse samenleving. Daarom is een nieuw programma ontwikkeld: 'de Militair vertelt' waarin militairen in het NMM hun persoonlijke verhaal delen met de bezoekers van het museum. Na afloop kunnen bezoekers in gesprek gaan met de militair. De try-outs konden al rekenen op honderden belangstellenden.

Iedere zaterdag om 13.00 en 15.00 uur vertelt een militair een zeer persoonlijk verhaal. De vertellers maken deel uit van de sprekerspool van Defensie en komen uit alle onderdelen van de krijgsmacht. Natuurlijk mogen er vragen gesteld worden en een selfie maken met de gastspreker is ook mogelijk.

Programma officiële start
Op donderdag 27 augustus om 10.00 uur start het programma in het F16-theater in het Nationaal Militair Museum, Verlengde Paltzerweg 1, Soest. Naast generaal Middendorp levert ook Hans Laroes, oud-hoofdredacteur NOS Journaal, vanuit zijn ervaring een bijdrage over het belang van het persoonlijke verhaal. Daarna vertellen Marine-arts Astrid Coppens en sergeant Chris Muňoz, sprekers uit de pool van Defensie, hun persoonlijke verhaal. Het programma eindigt rond 11.15 uur.

Pers is van harte welkom het programma bij te wonen. U kunt zich aanmelden via communicatie@nmm.nl. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging.

Nationaal Militair Museum
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Het museum is 11 december 2014 door Zijne Majesteit de Koning geopend en heeft in augustus de 350.000ste bezoeker dit jaar verwelkomd. Het museum nodigt iedereen uit een kijkje te komen nemen. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter.

Geplaatst in:

Noot voor de redactie: Indien u aanwezig wilt zijn bij de officiële start, kunt u zich aanmelden bij de afdeling communicatie: communicatie@nmm.nl. U ontvangt dan een bevestiging. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie, Carla Marcus: tel. 085 - 0036 029, mobiel: 06 43 507 032 of e-mail: communicatie@nmm.nl, c.marcus@nmm.nl.

Nationaal Militair Museum

plaats:
Soest

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234