Twee ouwehoeren laten hun andere kant zien

"Twee ouwehoeren laten hun andere kant zien"
Zussen Fokkens exposeren kunst in Amsterdamse Spiegelkwartier

Wie kent de zussen Fokkens nou niet? Na meer dan vijftig jaar werken op de Amsterdamse Wallen schreven de tweelingzussen Louise en Martine Fokkens hun hilarische belevenissen op in enkele boeken, boordevol anekdotes over het leven achter het raam en de kleurrijke figuren die ze daar tegenkwamen.
Maar de dames doen meer! Ze schilderen al jaren en nu ze over de 70 zijn wilden ze graag dat deel van hun leven ook laten zien aan een groter publiek. Tot eind september exposeren ze hun werk bij Four Leaves in het Amsterdamse Spiegelkwartier.

"Ik was eigenlijk blij verrast. Ik werd aan de dames Fokkens geïntroduceerd door mijn buurman Nico Delaive van de gelijknamige galerie aan de Spiegelgracht. Ze lieten me een paar werken zien en het leek me leuk om dat een bepaalde periode in mijn winkel te exposeren." Aan het woord is Wilfried Herijgens, eigenaar van theespecialiteitenwinkel Four Leaves. "Mijn winkel zit natuurlijk in het kunsthart van Amsterdam en biedt de ruimte om van tijd tot tijd kunst te exposeren. Van diverse pluimage, dat houdt het fris en lollig voor mezelf. Onlangs exposeerde hier een Zwitserse kunstenares, nu de dames Fokkens en in het najaar hangt er een foto-expositie."

"Het is zo'n mooie plek," zegt Louise Fokkens. "En een uitgelezen kans om ook een andere kant van ons leven eens aan het publiek te laten zien," vult Martine meteen aan. "De meeste mensen kennen ons toch alleen maar van de documentaire en van de boekjes." Louise: "Schilderen doen we al jaren. We vinden het erg leuk om te doen, maar brengt ook een soort rust."

"Het werk is erg kleurrijk, net zoals de dames zelf zijn. Optimistisch en vol humor," zegt Herijgens. "Ze hebben het natuurlijk een erg lange tijd uitgehouden op de Amsterdamse Wallen. Het laatste dat ze moeten doen is verdwijnen achter de geraniums. Ze zijn kwiek en energiek; dit geeft hun leven ook weer een nieuwe impuls en het is leuk om ook daarmee kennis te kunnen maken." De dames Fokkens openen hun expositie zelf aanstaande vrijdag 21 augustus aanstaande; ze exposeren hun kunst tot eind september 2015 bij Four Leaves, Spiegelgracht 21.

Four Leaves
Theewinkel- en salon. Groot assortiment theesoorten; in de salon wordt ook kunst geëxposeerd.

Bezoekadres:
Spiegelgracht 21, Amsterdam (tegenover Rijksmuseum).
Telefoon: 020-8100539. Website: www.fourleaves.nl

Informatie en contact:
Wilfried Herijgens (eigenaar). Telefoon: 06-41700313. E-Mail: wherijgens@fourleaves.nl

Foto's: bij plaatsing van fotomateriaal graag vermelding.

Four Leaves

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234