TCL Corporation meldt een nettowinst van CNY 2,089 miljard voor 1e helft 2015

- De veranderingen die het bedrijf heeft doorgevoerd, hebben hun vruchten afgeworpenSHENZHEN, China, 19 augustus 2015 /PRNewswire/ -- Volgens het interimrapport voor 2015 van TCL Corporation, dat in augustus openbaar is gemaakt, heeft het bedrijf een stabiele groei gerealiseerd in zowel omzet als nettowinst. TCL heeft een omzet geboekt van CNY 46,684 miljard (circa USD 7,3 miljard) in de eerste helft van 2015, 6,6% hoger dan het voorgaande jaar. De nettowinst kwam uit op CNY 2,089 miljard (circa USD 327 miljoen). Exclusief eenmalige winsten/verliezen bedroeg de nettowinst CNY 1,620 miljard (circa USD 253 miljoen), een toename van 73,68% ten opzichte van het voorgaande jaar, inclusief een nettowinst van CNY 1,207 miljard (circa USD 189 miljoen) die toe te schrijven is aan de aandeelhouders van de beursgenoteerde bedrijven, een groei van 120,35% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Ondanks een zwakke wereldeconomie en een kleinere marktvraag, realiseerde TCL een stabiele groei wat betreft omzet en nettowinst in de eerste helft van 2015. Dit laat de groei van het bedrijf zien in de verticale integratie van de sectorketens alsook een uitstekende prestatie wat betreft productiecapaciteit.

De grote groei van de nettowinst is voornamelijk toe te schrijven aan China Star Optoelectronics Technology (CSOT), het communicatiesegment alsook de financiële en investeringssegmenten. Gedurende de eerste helft van 2015, wist CSOT een stabiele groei te handhaven dankzij de implementatie van een strategie waarbij de focus is verlegd van efficiëntie naar producten als een middel voor het behoud van concurrentievermogen. CSOT realiseerde een verkoopomzet van CNY 8,167 miljard (circa USD 1,3 miljard) en een nettowinst van CNY 1,240 miljard (circa USD 194 miljoen) in de eerste helft van 2015. Dankzij zijn vooruitstrevendheid verkocht CSOT 11,71 miljoen lcd-schermen in de verslagperiode en ontvangen de hoofproducten nog altijd positieve recensies van kopers. De verkoop van ultra-HD lcd-schermen steeg met 25% ten opzichte van vorig jaar. CSOT heeft deze wereldwijd leidende positie al negen achtereenvolgende kwartalen in handen wat betreft capaciteitsbenutting, geïntegreerde productopbrengst en belangrijke operationele en financiële indicatoren. Met de ingebruikname van de t2- en t3-fabrieken van CSOT heeft TCL zijn lcd-sectorketen verbeterd en zijn algehele concurrentievermogen vergroot.

De communicatiesector van TCL, een sector waarin TCL een aantal voordelen heeft, realiseerde in de eerste helft van 2015 opnieuw een snelle groei. TCL Communication Technology realiseerde een verkoopomzet van CNY 10,53 miljard (circa USD 1,6 miljard), een groei van 8,88% ten opzichte van het voorgaande jaar, en een nettowinst van CNY 358 miljoen (circa USD 56 miljoen) gedurende de verslagperiode. Ondanks de tragere groei en de grotere concurrentie op de wereldwijde smartphonemarkten, heeft TCL Communication Technology zijn marktaandeel wederom weten uit te breiden met dank aan innovatie en verbetering van zijn productaanbod om de impact van de merken TCL en ALCATEL te versterken. Het bedrijf verkocht 34,84 miljoen mobiele telefoons in de eerste helft van 2015, een stijging van 16,3% ten opzichte van vorig jaar, en de verkoop van smartphones steeg met maar liefst 38,86% naar 20,88 miljoen units. Volgens de gegevens van zowel IDC als het bedrijf zelf, staat het bedrijf nu op de zesde plaats wereldwijd wat betreft het marktaandeel in mobiele telefoons in het tweede kwartaal van 2015. Daarnaast is TCL Communication Technology van plan om innovatie te onderzoeken op het gebied van mobiele smartapparaten door een open smartecosysteem tot stand te brengen dat smartapparaten, het cloudplatform en internetservices bijeenbrengt om vervolgens snel waarde toe te voegen aan het ecosysteem door mobiele toepassingen en services aan te bieden.

TCL Multimedia Electronics heeft een verkoopomzet van CNY 12,171 miljard gegenereerd (circa USD 1,9 miljard) in de eerste helft van 2015. De nettowinst was CNY 109 miljoen (circa USD 17,0 miljoen) gedurende de verslagperiode, inclusief een operationele winst van CNY 85 miljoen (circa USD 13,3 miljoen), een verbetering van CNY 144 miljoen (circa USD 22,5 miljoen) ten opzichte van het voorgaande jaar. Het bedrijf verbeterde de operationele efficiëntie en versnelde de ontwikkeling van de onderneming door diverse integratiestrategieën en maatregelen te implementeren die effectief bleken in de eerste helft van 2015. De gemiddelde prijs voor de lcd-tv's van het bedrijf in China steeg 4,2% ten opzichte van het voorgaande jaar. Het aandeel van de verkoop dat kan worden toegeschreven aan smart-tv's steeg tot 65,2% terwijl het aandeel voor 4K tv's met 13,8% steeg. Het aantal verkochte gebogen tv's was 30.083 units. In juni had het bedrijf een aandeel van 24% in gebogen tv's op de Chinese markt. TCL Multimedia Electronics zette het werk aan de integratie van online- en offline-werkzaamheden voort en voegde toe aan het aantal verkoopkanalen waarmee het aandeel van de verkoop dat kon worden toegeschreven aan eCommerce-kanalen met 14,1% steeg.

Naast de stabiele ontwikkeling van productsegmenten, kende het servicesegment van TCL ook een snelle groei. huan.tv, GoLive en zowel de internet- als de mobiele-appplatforms presteerden goed. De partnerschappen van GoLive in het sectorecosysteem namen positief vlucht in de eerste helft van 2015. GoLive kwam tot een strategisch partnerschap met het Chinese onderzoeksinstituut voor filmwetenschap en technologie, het enige technologieplatform dat in handen is van het Chinese staatsambt voor pers, publicatie, radio, film en televisie in de upstreamsector. Onder de voorwaarden van de deal verkreeg het bedrijf de exclusieve proeflicentie voor tv- en bioscoopketens. Het bedrijf tekende bovendien overeenkomsten met diverse grote verkopers van smart-tv's in de downstreamsector. Het aantal gebruikers dat in augustus werd geactiveerd, was meer dan 2 miljoen.

De Finance Services Business Division en de Investment & Venture Business meldden ook goede prestaties. De Finance Services Business Division noteerde een nettowinst van CNY 327 miljoen (circa USD 51,1 miljoen) in de eerste helft van 2015, terwijl de Investment & Venture Business in dezelfde periode een nettowinst van CNY 215 miljoen realiseerde (circa USD 33,6 miljoen). De snelle en stabiele groei van deze twee divisies wijst erop dat ze belangrijke en winstgevende bronnen zullen worden voor TCL.

CONTACT: Marta Chen+86 755 3331 3868chenxuejun@tcl.com [mailto:chenxuejun@tcl.com]


TCL Corporation

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234