Oxfam Novib en Greenpeace voeren samen klimaatstrijd op Lowlands

Voor de eerste keer bundelen Oxfam Novib en Greenpeace hun krachten in de strijd tegen klimaatverandering tijdens het Lowlandsfestival in Biddinghuizen. Met de slogan LOVE THE CLIMATE -) GO TO PARIS -) ACT ON CLIMATE CHANGE worden de festivalbezoekers opgeroepen actie te ondernemen tegen klimaatverandering.

Begin december 2015 vindt in Parijs een zeer belangrijke klimaattop plaats. Tijdens deze top moeten wereldleiders besluiten hoe de temperatuur op aarde met niet meer dan 2 graden stijgt. Ieder land moet zijn bijdrage leveren aan het beperken van CO2 uitstoot die klimaatverandering veroorzaakt. Politieke actie is o.a. nodig om te zorgen dat wereldleiders nu wel tot harde afspraken komen, zodat degenen die het meest worden getroffen door klimaatverandering geholpen worden.

Klimaatverandering is één van de belangrijkste bedreigingen van de mondiale voedselzekerheid. Nog steeds gaat iedere dag 1 op de 9 mensen met honger naar bed. Terwijl er genoeg voedsel is op de wereld. De razendsnelle klimaatverandering gaat gepaard met C02 uitstoot. Dit zorgt voor extreem weer zoals orkanen, overstromingen, maar ook droogte. Wereldwijd fluctueren de voedselprijzen en zien kleine boeren hun oogsten mislukken. De voedselproductie is niet toegerust op de gevolgen van klimaatverandering.

Lowlands-bezoekers kunnen onder het genot van een Climate Cooler hun eigen actie-spandoek in elkaar zetten, meeliften naar Parijs in de photobooth en als klimaatheld poseren onder de 16-meter hoge Eiffeltoren met hun boodschap aan de verzamelde wereldleiders. Het Lowlands-festival loopt van 21 t/m 23 augustus.

Verder
Oxfam Novib, Greenpeace en Amnesty International verzorgen tijdens het festival ook de mini-bioscoop Watchdoc waar verschillende actuele documentaires worden vertoond, o.m. Black Ice' over het Greenpeace protest schip "Arctic Sunrise". Gevolgd door een interview met een van de opvarenden, die op volle zee door een Russische arrestatieteam gearresteerd werd. Of 'Those Who Feel the Fire Burning', over Europa's omgang met de bootvluchtelingen. Zondag is de première van 'A Long Road Ahead', een project van vier jonge Nederlandse filmmakers, die verhalen verzamelden tussen de miljoenen door IS verdreven mensen in Noord Irak.

Voor fotomateriaal en/of nadere informatie, kunt u contact opnemen met:

Oxfam Novib persvoorlichting, Jolanda van Santen, jolanda.van.santen@oxfamnovib.nl, tel. 0703421956/ 0622388699. www.oxfamnovib.nl

Greenpeace persvoorlichting, Erik Suik, 0625031012

Oxfam Novib

plaats:
Den Haag
website:
http://www.oxfamnovib.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234