Premier Eman van Aruba bespreekt interesse voor overname raffinaderij

Minister-president Mike Eman van Aruba heeft deze week tijdens zijn werkbezoek aan Nederland onder meer met minister Bert Koenders gesproken.

Aanleiding voor het overleg is de interesse die het bedrijf Citgo Petroleum Corporation uit Hous-ton (VS) heeft voor de eventuele overname van de raffinaderij in San Nicolas. Nadat de huidige eigenaar Valero (San Antonio/Texas) in 2012 de productie-activiteiten staakte, heeft de regering van Aruba zich ingespannen een overname-kandidaat te vinden.
Bij deze zoektocht is Aruba bijgestaan door het ministerie van Buitenlandse Zaken, onder meer via de Koninkrijksambassades in de thuislanden van potentiële kopers. In het verlengde daarvan heeft minister-president Eman minister Koenders geïnformeerd dat als resultante van de eerdere gezamenlijke inzet het bedrijf Citgo kenbaar heeft gemaakt serieuze interesse te hebben voor het weer in productie te nemen van de raffinaderij.

NB voor de redactie:
Dit bericht is afkomstig van de afdeling Voorlichting van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Aruba: Sidney E. Kock, persvoorlichter 070 – 3566215\ 06-28656001 email: s.kock@arubahuis.nl

Kabinet Gevolmachtigde Minister van Aruba

plaats:
Oranjestad
website:
http://www.arubahuis.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234