60 jaar oude factuur M.C Escher geveild voor 1.600 euro

Een meer dan 60 jaar oude factuur van de Nederlandse kunstenaar M.C Escher (1898 - 1972) is gisteravond bij online veilinghuis Catawiki geveild voor 1.600 euro. Volgens veilingmeester Anita Helmy van Catawiki was er veel internationale belangstelling voor de veiling. ''Het leuke aan de factuur is dat Escher toen hij de factuur schreef nog geen idee had hoeveel zijn werk jaren later waard zou worden. De factuur betreft de aankoop van een litho, houtgravure en een houtsnede voor omgerekend 100 euro. Een schijntje als je bedenkt dat deze werken tegenwoordig voor ruim 15.000 tot 20.000 per stuk worden euro geveild. Dit maakt de factuur een gewild verzamelobject'', aldus Helmy.

Internationale bieders
De uit Leeuwarden afkomstige Escher stuurde de factuur op 2 juli 1954 aan Dr. G.W Locher, die een groot verzamelaar was van het werk van Escher. Vanaf deze periode brak Escher internationaal echt goed door en was zijn werk nog goed betaalbaar. Vooral daarna werd het werk van Escher in Amerika en onder bekende popsterren enorm populair. Volgens veilingmeester Helmy werd er door mensen uit de hele wereld op de factuur geboden. Dit komt vooral ook omdat de factuur is voorzien van de originele handtekening en de stempel van Escher. Uiteindelijk bracht de factuur ruim 5x meer op als verwacht. Zover bekend werd er niet eerder zoveel geld voor een brief van Escher betaald.

De resultaten van de veiling zijn te bekijken via:
www.catawiki.nl/kavels/2576255-m-c-escher

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 60 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234