Publieksprijs Botenparade 2015 geeft recht op plek in 2016

Om ook het publiek een stem te geven is de Amsterdam Gay Pride op haar Facebook-pagina (Pride Amsterdam) een actie gestart, waarbij het publiek een stem kan uitbrengen op de beste boot van de Botenparade 2015. Winnaar van de zogenoemde 'Publieksprijs 2015' krijgt de garantie op een zeer gewild plekje tijdens de Botenparade 2016.

Met de succesvolle editie van de Amsterdam Gay Pride 2015 nog fris in het achterhoofd, is de organisatie AGP inmiddels begonnen met de editie van 2016. Een bijzondere editie vanwege de organisatie van Europride en Roze Zaterdag. In 2016 staat Amsterdam namelijk - 15 dagen, 3 weekenden - in het teken van gelijke rechten in Nederland, Europa en de wereld.

Meevaren met de Botenparade wordt met zoveel internationale aandacht dus extra bijzonder. Al jaren is het aantal boten dat - vanwege de vergunning - mee kan varen gezet op 80. Ook in 2015 moest er weer geloot worden toen bleek dat er 134 inschrijvingen waren.

Met de actie wil de organisatie een van de deelnemers een extra kans geven op deelname in 2016. Al eerder bepaalde een professionele jury - onder leiding van Cornald Maas - dat de boten van COC Nederland, ING en de Koninkrijksboot dit jaar de beste boten waren van de Botenparade. Zij hebben voor 2016 een zogenoemde wild-card gekregen. Daar komt de winnaar van de nieuwe publieksprijs 2015 dus bij.

Tot 25 augustus kunnen mensen via de facebook-pagina van de Amsterdam Gay Pride stemmen. Alle boten staan online met foto en beschrijving. De boot met de meeste 'likes' wordt de winnaar van de publieksprijs.

Afd. Communicatie:
Danny de Vries
dannydevries@amsterdamgaypride.org

Foto: Jeroen Ploeger

Stichting Amsterdam Gay Pride (AGP)

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234