Dirk van den Broek maakt zich sterk voor spierziekten

Vanaf 10 augustus kunnen alle klanten van de supermarktketen Dirk hun statiegeldbon doneren aan het Prinses Beatrix Spierfonds. Vandaag gaf de familie IJsebaert samen met supermarktmanager Marcel van Soest het startsein voor de actie in de Dirk supermarkt in Oud-Beijerland. Zoontje Alex IJsebaert heeft de spierziekte SMA.

Alex is twee jaar en heeft SMA. Hierdoor worden alle spieren in zijn lichaam steeds zwakker en dunner. Er is nog geen behandeling voor deze erfelijke en progressieve spierziekte. Nog niet! Daarvoor is wetenschappelijk onderzoek nodig. En onderzoek kost veel geld.

Rosemary Slagmolen van Het Prinses Beatrix Spierfonds legt uit: 'De actie is een prachtig initiatief van de supermarktketen om aandacht te vragen voor spierziekten en om bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. '

Spierziekten
In Nederland lijden ruim 200.000 mensen aan een spierziekte. Er zijn 600 verschillende spierziekten. Sommige zijn dodelijk, sommige zijn erfelijk, maar ze hebben allemaal een verlammend effect op de spieren. Er zitten zo'n 600 spieren in een mensenlichaam en die sturen alles aan; lopen, plassen, fronsen, lachen, ademen. Een ziekte die spieren aantast, tast het hele lichaam en daarmee ook het hele leven van een persoon aan. Het Prinses Beatrix Spierfonds financiert wetenschappelijk onderzoek naar genezing en naar verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten. En met succes! Dankzij de financiering van het fonds is er onder andere een levensreddend medicijn voor de ziekte van Pompe ontwikkeld en zijn wetenschappers op de goede weg naar een therapie voor de ziekte van Duchenne.

Dirk
De supermarktformule Dirk omvat 105 winkels met een kwaliteitsdiscountformule. Dirk winkels zijn gevestigd in Noord- en Zuid-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland, Flevoland, Overijssel en Zeeland. Kijk voor meer informatie op www.dirk.nl.

De supermarktketen is sinds 1 januari 2009 onderdeel van Detailresult Groep NV. Detailresult Groep NV heeft behalve diverse supermarktformules ook eigen productiebedrijven, diverse distributiecentra, verscentrales en transport. Tot slot zijn er aan het bedrijf gelieerde tuincentra, slijterijen en drogisterijen. Kijk voor meer informatie op www.detailresult.nl.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie en HR beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Rosemary Slagmolen van het Prinses Beatrix Spierfonds via R.Slagmolen@spierfonds.nl / 070-3029713

Prinses Beatrix Spierfonds

plaats:
Den Haag
website:
http://www.prinsesbeatrixspierfonds.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234