Save the Children in actie voor vluchtelingkinderen Griekenland

Save the Children stelt 25.000 euro beschikbaar uit haar Nederlandse KinderNoodhulpFonds voor vluchtelingkinderen die nu in Griekenland aan hun lot worden overgelaten. Deze bijdrage is bedoeld om snel hulp te kunnen verlenen aan vluchteling- en migrantenkinderen waarvoor onvoldoende opvangplaatsen beschikbaar zijn. Met deze bijdrage zal Save the Children o.a. voedsel en tentzeilen distribueren en wordt gezorgd voor bescherming in aankomst- en opvangcentra.

Het aantal bootvluchtelingen dat het afgelopen jaar via Turkije per boot naar Griekse eilanden zijn gevlucht steeg het afgelopen jaar met 145%. Maar liefst 77.000 bootvluchtelingen hebben zich vanaf januari 2015 aan de gevaarlijke tocht gewaagd. Alleen al in de maand juni kwamen 4.270 kinderen na een levensgevaarlijke tocht uit Syrië, Afghanistan en Irak aan op de Griekse eilanden. Deze kinderen leven onder erbarmelijke omstandigheden omdat het Griekse opvangsysteem is overbelast en het land door de economische crisis geen mogelijkheid ziet om dit te verbeteren.

Recent onderzoek door noodhulpexperts van Save the Children op de eilanden Lesbos, Chios, Samos en Kos laat zien dat vluchteling- en migrantenkinderen gevaar lopen op uitbuiting en ziekte, door een bijna totaal tekort aan voedsel, water, medicijnen en veilige overnachtingsplekken. De organisatie maakt zich hier grote zorgen om. Jorieke Streef, hoofd programma's: "In de geïmproviseerde opvangplekken heeft zelfs 90% van de mensen geen slaapplek of wasfaciliteiten. Om deze kwetsbare kinderen te beschermen en hen te voorzien van hulpgoederen hebben we dringend bijdragen nodig van het Nederlands publiek. Dit kunnen zij doen via de website www.savethechildren.nl"

Omdat de situatie in Syrië, Afghanistan en Irak momenteel alleen maar verslechtert, is het de voorspelling dat eind 2015 rond de 200.000 vluchtelingen op de Griekse eilanden arriveren.

Voor meer informatie, interviews en beeldmateriaal, neem contact op met:

Save the Children, Robert Verduyn: E: robert.verduijn@savethechildren.nl Tel: 06 - 397 69 151

Save The Children Nederland

plaats:
Den Haag
website:
http://www.savethechildren.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234