Parkbezoekers belonen voor opruimen werkt

IJs voor afval valt in de smaak

Amsterdam, 7 augustus 2015 - Voor het eerst in Nederland werden parkbezoekers gisteren beloond voor het opruimen van hun afval. Donderdagavond 6 augustus jl. kreeg iedereen in het Westerpark in ruil voor een vol CleanPicnickleedje met afval een gratis ijsje van de lokale ijscoman Salvatore. Met deze "IJs voor afval actie" bedankte het Westerpark i.s.m. Supporter van Schoon en CleanPicnic haar bezoekers voor het meehelpen opruimen. De afgelopen vijf jaar helpen parkbezoekers in het Westerpark m.b.v. het CleanPicnic-kleedje, een kleedje en afvalzak ineen, mee aan het schoonhouden van het park. Dat werd gisteren op deze manier beloond en dat viel letterlijk in de smaak.

Quote Ludo Appert, reinigingsdienst 7 augustus 09:00: " Het heeft gewerkt, er ligt gewoon geen afval meer op het veld. Het heeft meer dan 10 containers met volle afvalzakken opgeleverd en andere bezoekers hebben hun rommel blijkbaar goed weggegooid zoals het hoort. Zeker voor herhalingvatbaar."

Extra stimulans werkt
De actie is bedoeld om parkbezoekers op een positieve manier te stimuleren om hun afval niet alleen op te ruimen maar ook op een centraal punt in te leveren. Met succes. Er stond van het begin af aan een rij voor de ijscoman en er zijn maar liefst 10 volle containers met afvalzakken ingezameld in ruil voor een ijsje.

Quote Vincent Breedveld, Supporter van Schoon: "Wij steunen dit initiatief van harte. Het belonen van goed gedrag (afval in de bak) past bij een positieve benadering van parkbezoekers. Het draagt bij aan de sfeer en een schoner park. We gaan ervanuit dat mensen ervaren dat in een schoon park hun ijsje nog lekkerder smaakt!"

Samen het park schoonhouden
Het gebruik van stadsparken neemt met de jaren toe, net als het afvalprobleem. Met de huidige bezuinigingen zijn parken steeds meer afhankelijk van de medewerking van haar bezoekers. Deze extra stimulans van CleanPicnic is een mooi voorbeeld hoe de gemeente samen met parkbezoekers stadsparken kunnen schoonhouden door opruimen leuker en makkelijker te maken.

Beeldmateriaal van deze actie
Foto's: http://www.cleanpicnic.nl/ijs_voor_afval_actie_westerpark.zip
Video: https://vimeo.com/davaschmedia/ijsvoorafval

Supporter van Schoon is een landelijk initiatief van Stichting Nederland Schoon gestart in 2013 om Nederlanders te verenigen die een schone buurt belangrijk vinden en zich hiervoor willen inzetten. Doel is om in de komende jaren een groeiende, enthousiaste beweging Supporters van Schoon te creëren, die zich samen inzetten voor een schone buurt. Op supportervanschoon.nl kun je zien wie bij jou in de buurt actief zijn en hoe je mee kan doen.

CleanPicnic
CleanPicnic maakt opruimen leuker en makkelijker met het CleanPicnic-kleedje: een kleedje en afvalzak ineen. Het is een vrolijk kleedje van recycled plastic om eten op te leggen dat na afloop in één handeling is om te vouwen tot een afvalzak. CleanPicnic biedt een oplossing voor zwerfafval in parken door picknickers i.s.m. met gemeenten en bedrijven gratis CleanPicnic-kleedjes te geven, waarmee zij op een sympathieke en makkelijke manier hun eigen picknickafval kunnen opruimen.

CleanPicnic

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234