Landelijke prijsvraag tegen eenzaamheid: je hebt nog 10 dagen

Coalitie Erbij, het landelijke samenwerkingsverband tegen eenzaamheid, organiseert deze zomer de Nationale Eenzaamheid Prijs 2015. De prijsvraag staat open voor inzendingen die eenzaamheid voorkomen of tegengaan in onze woonomgeving. Tot en met 16 augustus is inzending mogelijk. Op het Nationaal Eenzaamheid Congres 2015 wordt de winnaar gekozen.

Wordt jouw project, bedrijf of activiteit hét voorbeeld dat werkt tegen eenzaamheid?

Thema: wonen, woonomgeving en openbare ruimte
De prijsvraag staat in het teken van de woning, woonomgeving en openbare ruimte, omdat deze van grote betekenis kunnen zijn voor gevoelens van eenzaamheid. Het gaat daarbij onder andere om huisvesting, wooncomplexen, het ontwerp van de openbare ruimte en gebiedsontwikkeling.

Inzenden tot en met 16 augustus
De prijs staat open voor bewoners, bewonersgroepen, organisaties, bedrijven en overheden. De Nationale Eenzaamheid Prijs is dé kans voor bijvoorbeeld woningcorporaties of sociaal ondernemers om hun sociale projecten in de spotlights te zetten. Via de site Samentegeneenzaamheid.nl kunnen zij hun initiatieven kenbaar maken.

Vakjury bepaalt nominaties
Een vakjury onder leiding van Leo Wijnbelt, voorzitter van Coalitie Erbij, beoordeelt de inzendingen. Overige juryleden zijn Hester van Buren, directeur/bestuurder woningcorporatie Rochdale; Anja Machielse, filosoof en sociaal wetenschapper, Universiteit voor Humanistiek; Armand Paardekooper Overman, architect - directeur fUSE, urban producer - SYNC en Ella Vogelaar, voorzitter Vereniging NOV en voorzitter Resto VanHarte.

Deelnemers Nationaal Eenzaamheid Congres bepalen winnaar
Deelnemers van het Nationaal Eenzaamheid Congres op 24 september 2015 bepalen de winnaar. De winnaar krijgt een kunstobject en een geldprijs van Euro 5.000 ten behoeve van de activiteit. De nummers 2 en 3 ontvangen respectievelijk Euro 2.000 en Euro 1.000.

Organisatie
De Nationale Eenzaamheid Prijs is een initiatief van Coalitie Erbij, hét nationale samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties, kennisinstituten, belangenorganisaties en dienstverleners met als doel eenzaamheid te voorkomen en te bestrijden. De prijs wordt dit jaar georganiseerd samen met Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg en Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling Flevoland.

Geplaatst in:

Coalitie Erbij

plaats:
Utrecht
website:
http://www.coalitieerbij.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234