Atossa Genetics en AAIPharma / Cambridge Major Laboratories kondigen productieovereenkomst aan voor Atossa's belangrijkste kandidaat-geneesmiddel Afimoxifene Gel

SEATTLE, 7 augustus 2015 /PRNewswire/ -- Atossa Genetics Inc. , het bedrijf voor borstgezondheid, heeft vandaag aangekondigd dat het productie- en kwaliteitsovereenkomsten heeft afgesloten met AAIPharma Services Corp. / Cambridge Major Laboratories, Inc. (AAI/CML) voor de productie van een klinische voorraad van 4-Hydroxytamoxifen, het actieve farmaceutische ingrediënt (API) in het belangrijkste kandidaat-geneesmiddel van Atossa, Afimoxifene Gel. In mei 2015 heeft Atossa de exclusieve rechten voor Afimoxifene Gel, een potentieel middel voor de behandeling van hyperplasie van de borst, overgenomen van Besins Healthcare.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150806/256637LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20150806/256637LOGO]Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150806/256636LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20150806/256636LOGO]

Dr. Steven Quay, Chairman, CEO & President van Atossa Genetics, verklaarde: "Het veilig stellen van een productiebron voor het API betekent voor ons klinische programma een belangrijke stap vooruit. Nu de productie- en kwaliteitsovereenkomsten geregeld zijn, kan AAI/CML beginnen met de productie van een klinische voorraad van het API. We verwachten dat de initiële productie van het API tegen het eind van 2015 voltooid zal zijn en wanneer dat eenmaal is gecombineerd met onze eigen gel om een klinisch geneesmiddel te produceren, kunnen we ons klinisch onderzoek beginnen in 2016".

"We stellen deze kans op prijs en zien er naar uit om te werken aan het belangrijkste kandidaat-geneesmiddel van Atossa. Deze relatie is een uitstekend voorbeeld van onze toewijding aan het leveren van betrouwbare, flexibele en kwaliteitsvolle service door onze vestiging in Germantown (Wisconsin). We zien er naar uit om Atossa te ondersteunen bij toekomstig klinisch en commercieel succes", aldus Dr. Stephan Kutzer, CEO, President en Chairman van AAIPharma Services Corp. / Cambridge Major Laboratories, Inc.

Over Atossa Genetics

Atossa Genetics Inc. concentreert zich op het verbeteren van borstgezondheid via de ontwikkeling van laboratoriumservices, medische apparaten en therapieën. De laboratoriumservices worden ontwikkeld door een dochteronderneming, The National Reference Laboratory for Breast Health Inc. De laboratoriumservices en de medische apparaten van het bedrijf worden op zo'n manier ontwikkeld dat ze kunnen worden ingezet als onderdeel van therapieën voor de behandeling van verschillende borstaandoeningen. Voor meer informatie bezoekt u www.atossagenetics.com [http://www.atossagenetics.com/].

Over AAIPharma Services Corp. en Cambridge Major Laboratories, Inc.

AAIPharma Services Corp. en Cambridge Major Laboratories, Inc. zijn samengegaan om een leverancier van wereldklasse te vormen van uitgebreide farmaceutische ontwikkelings- en productieservices. Met wereldwijd zeven locaties kunnen wij samen de capaciteit leveren voor API-ontwikkeling en-productie, vastestofchemie, ontwikkeling van formuleringen, analytische ontwikkelings- en testservices, productie van klinische en commerciële afgeronde doseringsvormen (doseringen van vaste stoffen en parenterale middelen) en verpakkings- en stabiliteitsservices. De familie van bedrijven maakt deel uit van de portfolio van American Capital, Ltd. . Voor al uw behoeften op het gebeid van de ontwikkeling en productie van geneesmiddelen kunt u contact met ons opnemen op www.aaipharma.com [http://www.aaipharma.com/] en www.c-mlabs.com [http://www.c-mlabs.com/].

Toekomstgerichte uitspraken

Toekomstgerichte uitspraken in dit persbericht zijn onderhevig aan risico's en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat werkelijke resultaten substantieel afwijken van de verwachte of geschatte toekomstige resultaten, inclusief de risico's en onzekerheden die gepaard gaan met acties van de FDA, de uitkomst of timing van de officiële toestemming aan Atossa om de producten te verkopen, reacties op kwesties rond regelgeving, Atossa's vermogen om door te gaan met de productie en verkoop van de producten, terugroepingen van producten, de veiligheid en doeltreffendheid van Atossa's producten en services, de prestaties van distributeurs en producenten, of Atossa in de Verenigde Staten en buitenlandse markten op een tijdige en effectieve manier kan overgaan tot de introductie van aanvullende tests, apparaten en therapieën die nu in de pijplijn zitten en andere risico's waarover van tijd tot tijd verslag wordt gedaan in documenten die Atossa indient bij de Securities and Exchange Commission, inclusief zonder enige beperking de periodieke verslagen op de formulieren 10-K en 10-Q, waarbij voor elk van die formulieren geldt dat ze van tijd tot tijd kunnen worden geamendeerd en aangevuld.Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150806/256637LOGOhttp://photos.prnewswire.com/prnh/20150806/256636LOGO


AAIPharma, Inc.


CONTACT: Atossa Genetics Inc., Steven C. Quay, Ph.D., M.D., Chairman, CEOen President, (O) +1-800-351-3902, steven.quay@atossagenetics.com;Investeerdersrelaties: CorProminence LLC, Scott Gordon, President, (O)+1-516-222-2560, scottg@corprominence.com; AAIPharma Services Corp. /Cambridge Major Laboratories, Inc., Catherine Hanley, M.B.A., CorporateCommunications, (O) +1-910-254-7273, catherine.hanley@aaipharma.com


Web site: http://www.aaipharma.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234