Duizend inleverbakken voor klein e-waste bij supermarkten

Consumenten kunnen nu bij meer dan 1.000 supermarkten gratis afgedankte kleine elektrische apparaten en/of spaarlampen (e-waste) inleveren. Met de aansluiting van buurtsupermarktketen SPAR naast bestaande partners waaronder Jumbo, zijn de Wecycle-inleverbakken aanwezig in supermarkten in zowel steden als in het landelijk gebied. Wecycle is de stichting die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste organiseert.

"Onze gebruiksvriendelijke inleverbakken maken het de consument heel gemakkelijk. Met ruim 1.000 inleverbakken bij de foodretail hebben we nu ook binnen dit winkelsegment een landelijke spreiding", zegt Jan Vlak, algemeen directeur van Wecycle. Door het gemak te vergroten, verwacht Wecycle dat consumenten meer klein e-waste zullen inleveren voor recycling. " En dat is belangrijk, want door recycling dragen we met zijn allen direct bij aan een circulaire economie", legt Vlak uit.

Overal inleveren
Er staan in totaal nu bij meer dan 3.000 winkels inleverbakken waar consumenten zelf gratis hun oude lampen en kleine apparaten kunnen inleveren. Deze staan bij supermarkten, bouwmarkten, tuincentra, woonwinkels en elektronicazaken. Inleveren van groot én klein e-waste kan ook bij de gemeentelijke milieustraten. Alle inleverpunten staan op wecycle.nl/zoeker.

Recycling
Jaarlijks verdwijnt 35 miljoen kilo e-waste in de afvalbak. Zonde, want kleine elektrische apparaten laat Wecycle voor 80 procent recyclen. Spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Over Wecycle
Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van ruim 1.500 producenten en importeurs.
Meer informatie: wecycle.nl.

Voor nadere informatie over Wecycle, kunt u contact opnemen met Ted van Hintum via telefoon 06 54 25 39 83 of via ted.vanhintum@wecycle.nl

Wecycle

plaats:
Zoetermeer
website:
http://www.wecycle.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234