Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid vraagt RT om hulp bij zoeken naar wrakstukken MH17 na documentaire over neergestort vliegtuig

MOSKOU, August 5, 2015 /PRNewswire/ --De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV), het orgaan dat het onderzoek leidt naar het in Oost-Oekraïne neergestorte vliegtuig van Malaysia Airlines, heeft de documentaire van RT, 'MH17: A Year Without Truth', met grote belangstelling bekeken en de hulp van het netwerk ingeroepen om de in de documentaire getoonde brokstukken van het vliegtuig te bergen.  
RT's documentaire MH17: A Year Without Truth bleek bijzonder interessant voor de Nederlandse onderzoekers omdat het stukken van het vliegtuig laat zien die zich nog op de crashsite bevinden. Na het zien van de film nam de onderzoeksraad contact op met het netwerk en verzocht RT om hulp bij het terugvinden van delen van de vliegtuigcockpit.
"Met grote belangstelling hebben wij uw documentaire, 'MH17: A Year Without Truth', bekeken.'  In de documentaire laat RT delen van het dak van de cockpit zien die in de buurt van Petropavlivka zijn gevonden. Wij willen die stukken graag verzamelen en naar Nederland overbrengen zodat de Onderzoeksraad ze kan gebruiken voor het onderzoek en voor de reconstructie," liet woordvoerster Sara Vernooij van de raad weten.
MH17: A Year Without Truth ging op 17 juli 2015, de eerste verjaardag van de ramp, bij RT in première, en volgt het nog steeds lopende onderzoek naar de mogelijke oorzaken van het ongeluk en toont getuigenverklaringen van experts en familieleden van de omgekomenen.
Bekijk de volledige documentaire MH17: A Year Without Truth hier http://rtd.rt.com/films/mh17-a-year-without-the-truth
RT is een wereldwijd nieuwsnetwerk dat 24/7 uitzendingen verzorgt in het Engels, Arabisch en Spaans vanuit studio's in Moskou, Washington, DC en Londen.  Het wordt wereldwijd aan 700 miljoen kijkers aangeboden. RT is het meest bekeken tv-nieuwsnetwerk op YouTube met meer dan 2 miljard views. RT won het televisiefestival van Monte Carlo voor de beste 24-uurs nieuwsuitzending en is de enige Russische televisiezender met drie nominaties voor de prestigieuze Internationale Emmy in de categorie News.Russia Today


CONTACT: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anna Belkina viaaibelkina@rttv.ru +7-499-75-00-100

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234