RT geeft Nederland informatie over MH17-brokstukken uit documentaire

MOSKOU, August 5, 2015 /PRNewswire/ --Het televisienetwerk RT heeft de Nederlandse organisatie die het internationale onderzoek naar vlucht MH17 van Malaysia Airlines leidt, informatie over brokstukken van het vliegtuig gegeven. De onderzoekers namen eerder contact op met het netwerk [http://www.rt.com/op-edge/311445-mh17-investigation-rt-assistance ] naar aanleiding van de getoonde informatie in de recente documentaire 'MH17: A Year Without Truth'.
De film laat wrakstukken en bagageresten van de neergestorte Boeing zien die ten tijde van de filmopnamen nog over het rampgebied verspreid lagen. De meeste overblijfselen zijn sindsdien door de plaatselijke overheid van het nabije dorp Petropavlovka verwijderd. De Nederlandse Onderzoeksraad die het internationale onderzoek leidt heeft ook contactinformatie over de plaatselijke ambtenaren gekregen.
MH17: A Year Without Truth [http://rtd.rt.com/films/mh17-a-year-without-the-truth ] ging op 17 juli 2015, de eerste verjaardag van de ramp, bij RT in première, en volgt het nog steeds lopende onderzoek naar de mogelijke oorzaken van het ongeluk en toont getuigenverklaringen van experts en familieleden van de omgekomenen.
RT is een wereldwijd nieuwsnetwerk dat 24/7 uitzendingen verzorgt in het Engels, Arabisch en Spaans vanuit studio's in Moskou, Washington, DC en Londen.  Het wordt wereldwijd aan 700 miljoen kijkers aangeboden. RT is het meest bekeken tv-nieuwsnetwerk op YouTube met meer dan 2 miljard views. RT won het televisiefestival van Monte Carlo voor de beste 24-uurs nieuwsuitzending en is de enige Russische televisiezender met drie nominaties voor de prestigieuze Internationale Emmy in de categorie News.Russia Today


CONTACT: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anna Belkina viaaibelkina@rttv.ru +7-499-75-00-100

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234