Superieure drukkwaliteit: Onlineprinters met buitengewoon resultaat opnieuw PSO-gecertificeerd

AMSTERDAM en BRUSSEL, August 4, 2015 /PRNewswire/ --

Onlinedrukkerij garandeert sinds tien jaar kleurgetrouwheid van drukwerk 

Het certificeringskeurmerk ProcessStandard Offset (PSO) garandeert stabiliteit en zekerheid in het drukproces en vormt daarmee een beslissende voorwaarde voor de hoge kwaliteit van drukwerk. De onlinedrukkerij Onlineprinters werd opnieuw gecertificeerd volgens PSO door het geaccrediteerde Zwitserse keuringsinstituut Ugra.

     (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150804/254511 )"Wij stellen hoge eisen aan ons drukwerk en produceren daarom alleen met inachtneming van zeer hoge productiestandaards. Het jongste PSO-testresultaat bedraagt uitstekende 97 van 100 maximaal mogelijke punten. Dat maakt ons heel trots", aldus Thomas Emmer, specialist voor de regeling van drukprocessen en verantwoordelijk voor de standaardisering bij Onlineprinters. "Wij zijn intussen al tien jaar PSO-gecertificeerd en leiden onze medewerkers consequent op, zodat wij altijd reproduceerbare drukresultaten behalen."

PSO-keuringsinhoud 

Een PSO-audit omvat behalve de meting van testvellen in het Zwitserse Ugra-laboratorium volgens de ISO-norm 12647-2, de complete keuring van de organisatie van een drukkerij volgens ProcessStandard Offset: van de ontvangst van de gegevens, het verzenden van de gegevens naar de voorbereidende fase van het drukwerk, het maken van proefdrukken, de genormeerde lichtomstandigheden bij de visuele controle, de aansluitende vervaardiging van de drukplaten tot en met het drukken. Ook de vakkennis van de klantenservicemedewerkers wordt gecontroleerd, om er zeker van te zijn dat vragen over ProcessStandard Offset deskundig kunnen worden beantwoord. Met betrekking tot de opmaak is in de ISO-norm bijvoorbeeld voorgeschreven hoe de CMYK-kleurruimte er op verschillende dragers bij een bepaalde belichting uit moet zien en hoe deze moet worden gemeten.

Onafhankelijk bevestigd 

Het extensieve keuringsproces voor de PSO-certificering wordt uitgevoerd door Ugra, het Zwitserse competentiecentrum voor media en drukkerijtechnologie. Doel van de in 1952 opgerichte non-profitinstelling is de controle en kwaliteitsverbetering van drukwerk. De vereniging onderzoekt onder andere wereldwijd ook bankbiljettenpapier en bankbiljetten voor nationale banken. "Doel van de certificering volgens PSO is het controleren van de standaardisering van het industriële proces voor de naleving van kleine productietoleranties in de oplage, voor de reproduceerbaarheid van de drukresultaten bij herdrukken en bij just-in-time benodigde kleine oplagen, waardoor een topkwaliteit voor de klanten te allen tijde is gewaarborgd. Het online drukken is in dit kader zoiets als een koningsdiscipline, want er wordt in gecombineerde orders gewerkt", aldus de Guy Flüeli, hoofd PSO-certificering van Ugra en verantwoordelijk voor de keuringen. Hij vult aan: "De standaardisering en controle van de eigen processen is hier de sleutel tot succes: Zonder een streng gestandaardiseerde gegevensvoorbereiding zou deze opdracht niet kunnen worden uitgevoerd. Hoewel de drukgegevens van verschillende klanten zeer uiteenlopen, moet elke drukvorm op zich perfect worden."

Duurzame kwaliteitsborging 

Behalve de tweejaarlijkse audits laat Onlineprinters zich voor een duurzame kwaliteitsborging van het drukwerk elk kwartaal adviseren en controleren door de onafhankelijke expert voor kwaliteitsborging van drukwerk, Thomas M. Schnitzler. Schnitzler is directeur van de firma CtP & Print QualityControl en voormalig wetenschappelijk medewerker van de Forschungsgesellschaft Druck e.V. (Fogra). "Onlineprinters is o.a. ook heel goed voorbereid door de cursussen voor de medewerkers, dat is belangrijk voor de uitvoering van de kwaliteit van het veelsoortige drukwerk. Toch is een regelmatige controle tussen de audits door absoluut noodzakelijk, omdat ook de nieuwste drukmachines slijten en weer correct moeten worden ingesteld. Hierbij heeft het driemaandelijkse drukkwaliteitsborgingsconcept (DQS-concept) van de firma CtP & Print QualityControl zijn waarde bewezen, om een hoge, reproduceerbare kleurkwaliteit volgens de ISO 12647-drukstandaard voor de klanten te waarborgen. Dat geldt met name voor een grote drukkerij als Onlineprinters", aldus Schnitzler over het werk van de onlinedrukkerij.

Gecertificeerd en onderscheiden 

Ook op het gebied van veiligheid en gegevensbescherming maakt Onlineprinters gebruik van onafhankelijke certificeringsprogramma's, zoals het TÜV Süd s@fershopping-systeem en het EHI-eurolabel, die klanten online-shopping garanderen dat het vertrouwen waard is. Bovendien heeft Onlineprinters zich bij Trusted Shops ertoe verplicht om aan de hoogste eisen omtrent gegevens- en leveringsveiligheid te voldoen.

Samenvatting van de officiële mededeling: 


- Onlineprinters GmbH werd opnieuw gecertificeerd volgens ProcessStandard Offset
(PSO) door Ugra
- Het resultaat van de toetsing is 97 van 100 mogelijke punten
- De onlinedrukkerij waarborgt daarmee een constant kleurresultaat, kleurgetrouwheid en
een hoge drukkwaliteit, ook bij herdrukken
- Klanten hoeven geen tijdrovende kleurregelingen uit te voeren bij de meer dan 1400
producten in miljoenen configuratiesBedrijfsfilm van Onlineprinters: 

https://www.youtube.com/watch?v=0NPozd6pWeo

Over Onlineprinters GmbH 

Onlineprinters GmbH behoort tot de grootste onlinedrukkerijen van Europa. In tegenstelling tot alle andere grote onlinedrukkerijen komt het bedrijf voort uit een klassieke handelsdrukkerij en was het met de oprichting van de Duitse webshop "diedruckerei.de" in 2004 een van de eerste aanbieders van online drukwerk. In 2009 volgde toetreding op de internationale markt met het merk "Onlineprinters". Tegenwoordig heeft het bedrijf meer dan 550 medewerkers in dienst en levert aan meer dan 400.000 klanten in 30 landen van Europa. In de bedrijfseigen productie maakt Onlineprinters gebruik van de zeer moderne Heidelberg-Speedmaster-technologie in de offsetdruk, van digitale HP-Indigo-drukmachines evenals van LFP-printers van Durst en HP met latex- en UV-inkt. Het assortiment omvat meer dan 1400 drukbare producten in tien miljoen varianten - van visitekaartjes, briefpapier, flyers, catalogi en brochures tot grootformaat reclamesystemen. Onlineprinters is met 110 drukmachines de grootste 3b-drukker van Europa en produceert jaarlijks meer dan twee miljard stuks drukwerk.

- Cross reference: Picture is available at AP Images (http://www.apimages.com)


 
Perscontact: 
EmptyBreak:MARKER 
Onlineprinters GmbH 
Patrick Piecha 
PR-Referent 
Rudolf-Diesel-Str. 10 
91413 Neustadt an der Aisch 
Duitsland 
Tel.: +49(0)9161/6209807 
press@onlineprinters.com 
http://www.onlineprinters.nl 
http://www.onlineprinters.be  Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20150804/254511
Onlineprinters GmbH

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234