Onderzoek naar omgevallen bouwkranen Julianabrug

De Onderzoeksraad voor Veiligheid start een onderzoek naar de omgevallen bouwkranen bij de Julianabrug in Alphen aan den Rijn. Het onderzoek richt zich op de oorzaak en de achterliggende factoren, waarbij er extra aandacht is voor complexe werkzaamheden zoals hijsen op het water. Verder kijkt de Onderzoeksraad naar de gemaakte plannen en voorbereidende werkzaamheden voor het plaatsen van het brugdeel. Door de oorzaak en achterliggende factoren vast te stellen, kan de Raad lessen trekken voor de toekomst.

Onderzoekers zijn vanaf gistermiddag aanwezig in Alphen aan den Rijn voor het verzamelen van de eerste gegevens. Aan de hand van deze gegevens en de gekozen focus, wordt het onderzoek ingericht en vormgegeven. Het streven is om het onderzoek binnen een jaar af te ronden en een rapport te publiceren.

Oproep
De Onderzoeksraad voor Veiligheid ontvangt graag filmmateriaal van het voorval zelf, zowel professioneel vastgelegd of beelden die zijn gemaakt door omstanders. Dit materiaal kan gestuurd worden naar info@onderzoeksraad.nl (verzoek om bestanden die groter zijn dan 8 MB te verzenden via een webdienst als wetransfer).

Contact
Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de woordvoerder van de Raad, Sara Vernooij 06-23175701 of op het algemene telefoonnummer: 070 333 70 00.
E-mail: communicatie@onderzoeksraad.nl, Twitter: @onderzoeksraad.nl

Onderzoeksraad voor Veiligheid

plaats:
Den Haag
website:
http://www.onderzoeksraad.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234