Kwaliteit interim professionals en freelancers nu ook online zichtbaar

Amsterdam, 4 augustus 2015 - In navolging van Booking, Uber en Airbnb heeft Planet Interim een review- en rankingsysteem voor aangesloten interim professionals opgezet. Net als bijvoorbeeld hotels kunnen aangesloten interim professionals zich nu door goede scores onderscheiden. De te verwachten kwaliteit wordt daardoor vooraf voor opdrachtgevers beter zichtbaar. Door de 'veilingfunctionaliteit' die Planet Interim bij iedere opdracht toepast, weten opdrachtgevers en interim professionals vooraf tevens dat ze een scherpe maar faire prijs gaan overeenkomen.

Online platforms matchen te veel op prijs
Een veel gehoorde klacht onder interim professionals en ZZP'ers over online platforms is dat alleen maar op prijs wordt geselecteerd. "Sommige opdrachtgevers en interim professionals denken dat een kwalitatief goede match niet via internet tot stand kan komen," vertelt Niels van Berkel, directeur van Planet Interim. "Echter, als het voor de liefde wél kan, dan zou het voor een interim opdracht niet kunnen? 'Online' vervangt het persoonlijke contact en persoonlijke oordeel niet maar zorgt er voor dat het persoonlijke contact effectiever ingezet kan worden."

Booking, Uber en Airbnb inspireren bij online matching van interimmers
Booking, Uber en Airbnb inspireerden Van Berkel om met Planet Interim online tools te ontwikkelen die het matchingproces beter faciliteren. "Denk aan reviewscores van interimmers, automatische maatwerkmatching tussen opdracht en interimmer, meer transparantie bij de tariefvorming, betere informatievoorziening en een beter inzicht in de markt als geheel. Bij elkaar zorgen deze functies voor meer efficiëntie en wordt effectiever gematcht."

"Omdat goede online platforms comfort bieden, een berg tijd en geld besparen en nu zowel prijs als kwaliteit centraal stellen, komt de doorbraak rond online bemiddeling van interimmers er aan", stelt Van Berkel. "Na het doorlopen van de eerste online stappen zullen beide partijen gerichter het persoonlijke contact starten met veel meer kans op een goede afloop."

Reviews
Reviews zijn altijd concreet gelinked aan een baan, project of opdracht. Een interimmer kan dus niet van iedereen die maar wil algemene reviews plaatsen. De interimmer vraagt zelf reviews aan bij de aan die baan of opdracht gelinkte personen (meestal de opdrachtgever). Daarnaast bepaalt de interim professional ook zelf of de afgegeven review wordt geaccepteerd en zichtbaar gemaakt in het profiel. Mensen kunnen dus niet spontaan reviews achterlaten. Alleen op uitnodiging en met toestemming.

Geplaatst in:

Meer informatie:
Niels van Berkel
Directeur van Planet Interim
e-mail: nielsvanberkel@planetinterim.nl en telefoon: 020-6424368
Zie http://planetinterim.nl en http://planetinterim.com

Planet Interim

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234