Uitbreiding Warehouse capaciteit TTS Quality Logistics

Rijssen/Nijverdal - Per eind juli heeft TTS Quality Logistics B.V. haar warehouse capaciteit uitgebreid met ruim 3700 m2 aan de Rudolf Dieselstraat 30-32 in Nijverdal. TTS beschikt reeds over 20.000 m2 warehouse capaciteit, verdeeld over meerdere panden in Rijssen. Echter door grote toename van de opslag van goederen heeft TTS besloten uit te wijken naar Nijverdal.

De uitbreiding van de warehousecapaciteit past goed in de strategie van het bedrijf om haar activiteiten op gebied van op- en overslag verder uit te breiden. Het warehouse dat door bemiddeling van Boers&Lem Vastgoedconsultants uit Enschede aangehuurd is beslaat totaal 3735 m2 en beschikt over ca. 100 m2 kantoorruimte. Het pand staat op een kavel van ruim 5600m2 en beschikt over een aantal overheaddeuren en 2 laaddocks. "We hadden snel behoefte aan nieuwe warehouseruimte aangezien we in Rijssen ruimte tekort kwamen, de kantoorruimte zullen we initieel dan ook niet gaan gebruiken. Door snelle en flexibele bemiddeling van de makelaar konden we dit pand, dat net vrij was gekomen, vlot in gebruik nemen." Aldus Jan Rauwerda, Warehousemanager bij TTS.

TTS is onder andere gespecialiseerd in de op- en overslag van goederen, voornamelijk gericht op de Food en Feed sector. Derhalve was het noodzakelijk dat het pand aan strenge kwaliteitseisen voldoet. Niet ieder pand is geschikt voor de opslag van voedingsmiddelen. Het moderne pand aan de Rudolf Dieselstraat 30-32 in Nijverdal is hier echter uitstekend geschikt voor.

Naast de uitbreiding in Nijverdal wordt medio Augustus begonnen met de plaatsing van inrijstellingen in een van de opslaglocaties in Rijssen. Mega Magazijninrichting zal hier inrijstellingen plaatsen met een totale capaciteit van 1096 blokpallets. Door de investering in nieuwe stellingen en de uitbreiding in Nijverdal kan TTS nog flexibeler omgaan met de vraag naar warehousing. Edwin Asveld, Managing Director van TTS over de uitbreiding: "We zien dat de vraag naar warehousing weer toeneemt, we proberen hier als logistiek dienstverlener snel en tijdig op in te spelen. Nee verkopen doen we nou eenmaal niet graag bij TTS."

Over TTS Quality Logistics

Samen met BTA International uit Enschede maakt TTS Quality Logistics deel uit van de ATB Group. Met een jaaromzet van ruim 12 miljoen euro is de ATB Group een middelgrote logistiek dienstverlener. TTS Quality Logistics heeft 3 divisies; Transport, Warehousing en Customs. De transportafdeling is gespecialiseerd in transporten van, naar en tussen Oost-Europese landen, Rusland, Turkije en de centraal Aziatische Staten. De Warehousing afdeling legt zich toe op de op- en overslag van diverse handelsgoederen met een focus op Food en Feed producten. Naast de fysieke opslag zijn aanvullende diensten als ompakken, labelen en verpakken een dagelijkse bezigheid van het bedrijf. De Customs afdeling maakt allerhande Douane- en Kamer van Koophandel documenten op. Het bedrijf is breed gecertificeerd, onder andere ISO9001, ISO22000 (incl. HACCP), GMP-B3 en AEO-F. Sinds 2014 is hier SKAL-Bio aan toegevoegd voor de opslag van goederen met een biologische status. BTA International is gespecialiseerd in transporten van en naar Spanje en Portugal. Samen bieden beide bedrijven een totaal oplossing voor logistieke vraagstukken.

Geplaatst in:

NOOT VOOR DE REDACTIE / NIET VOOR PUBLICATIE

Meer informatie:
Edwin Asveld - DGA van TTS Quality Logistics B.V.
e.asveld@tts.nl
Tel.: 06-53865362

TTS Quality Logistics B.V.

plaats:
Rijssen-Nijverdal

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234