Nieuw bezoekersrecord GAMMA Racing Day

Assen, 2 augustus 2015 - 87.500 bezoekers op zondag en meer dan 100.000 over 2 dagen verdeeld; dat is de score van het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement dat er in Europa te vinden is. De GAMMA Racing Day op het TT-circuit ontving onder meer Formule1-sensatie Max Verstappen met zijn Scuderia Toro Rosso Formule1-bolide, de regerend wereldkampioenen Moto3, Alex Márquez en Moto2, Tito Rabat en 's werelds snelste waterstofauto ontwikkeld door de TU Delft. Met een prachtige overwinning in de race voor het wereldkampioenschap voor zijspannen trad Bennie Streuer met bakkenist Geerts Koerts letterlijk in de voetsporen van zijn vader Egbert Streuer.

Streuer wist op het TT Circuit Assen zijn tweede overwinning te boeken in een race voor het wereldkampioenschap. De in Assen wonende zijspancoureur met de uit Erm afkomstige bakkenist hebben door de overwinning in Assen ook de eerste plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap gepakt. Met nog twee races te gaan zijn Streuer en Koerts grote kanshebber voor de wereldtitel geworden. Hoewel de overwinning van Streuer en Koerts een geweldige impact hadden op het TT Circuit, gingen de toeschouwers ook op de banken voor Max Verstappen. Net als zaterdag reed 's werelds jongste Formule 1 coureur een aantal snelle ronden, tot groot enthousiasme van de bezoekers. Die kregen op hun beurt de gelegenheid een handtekening van de zoon van voormalig Formule1-coureur Jos Verstappen te scoren en daar werd gretig gebruik van gemaakt.

In het NEC Formula Renault 2.0 ging een zwaar bevochten zege naar een andere zoon van een voormalig Formule1-coureur, Louis Delétraz, die op de streep een voorsprong van slechts 0.8 seconden had op Callan O'Keeffe. Een verrassende overwinning ging in de Renault Clio Cup Benelux naar René Steenmetz, die in het geweld van voornamelijk professionele coureurs als "hobbyist" iedereen achter zich hield. De tweede race van het weekend in het CIK-FIA European Superkart Championship werd een prooi voor Adam Kout, die routinier Peter Elkmann uit Duitsland twee seconden achter zich hield. Berry van Elk wees alle concurrenten terug in Groep 1 van de Supercar Challenge race. De op de GAMMA Racing Day debuterende BossGP, de klasse met Formule1-wagens die enkele jaren geleden nog meestreden voor WK-punten, werd een prooi voor Ingo Gerstl in een ex- Sebastian Vettel Toro Rosso STR-1 bolide. Bij de NK Historische Toerwagens & GT's won Rob Bergmans in zijn ISO Rivolta.

GAMMA's gratis racedag staat dankzij volle tribunes en een professioneel race- en demoprogramma te boek als het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement in Europa. Met het GRATIS toegangsbewijs verkrijgbaar in de GAMMA Bouwmarkten trakteert de GAMMA Racing Day ieder jaar in augustus op een professionele racedag met een unieke sfeer.

Geplaatst in:

Copyrightvrij ruw filmmateriaal ter download op onderstaande link:

1: Gamma racing day - NEWSREEL (ruwe edit) rechtenvrij voor nieuwspublicatie
2: Gamma Racing Day Montage op muziek voor online nieuwspublicatie

https://office.allus.tv/share.cgi?ssid=0PrLYnm

GAMMA RACING DAY 02/08/2015 TT CIRCUIT ASSEN

Office: LDP International B.V., Amelte 22, 9404 EL Assen, Holland , Ph.: (31) (0)592-318055, Fax: (31) (0)592-312614,
Chamber of Commerce reg. nr. 04073053, E-mail: info@gammaracingday.nl
Website: WWW.GAMMARACINGDAY.NL

GAMMA Racing Day

plaats:
Assen

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234