Woonwagenfestival 'Samen op reis'

Op zaterdag 25 juli organiseren woonwagenbewoners uit heel Nederland in Zeewolde een festival waar vooral ook niet-woonwagenbewoners van harte welkom zijn. Het festival, dat een jaarlijkse traditie moet worden, heet 'Samen op Reis'. Het wil aan de 'burger' laten zien dat de woonwagenbewoner een eigen leefstijl, een eigen cultuur heeft maar met het festival willen de woonwagenbewoners ook de relatie met de burgers en de overheid verbeteren. Immers, onbekend maakt onbemind.

De woonwagencultuur is vorig jaar geplaatst op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed, een erkenning waar woonwagenbewoners heel trots op zijn. Maar veel burgers weten weinig van het leven op een woonwagenkamp en hebben aarzeling om daar zo maar eens te gaan kijken. Tijdens het festival kunnen ze zien hoe een kampje er uit zag in de tijd dat woonwagenbewoners nog echt reisden, waarom ze gingen rondreizen en wat hun beroepen waren. Er is veel muziek, voor kinderen zijn er speelmogelijkheden en 's avonds is er een grote gemeenschappelijke barbecue. De toegang tot het festivalterrein is gratis.

Het festival wordt gehouden op het groepskampeerterrein van Staatsbosbeheer 'Banken' aan de Dasselaarweg in Zeewolde. Bezoekers zijn welkom vanaf 11.00 uur, de feestelijkheden duren tot ongeveer 20.00 uur. De barbecue begint om 17.00 uur.

Het festival 'Samen op Reis' wordt georganiseerd door de Vereniging Behoud Woonwagencultuur in Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

(noot voor de redactie, niet ter publicatie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Piet van Assendorp, telefoon 06 51 12 33 32, met Jan Timmerman, 06 18 80 15 44 of met Marcel Bergema, 06 33 86 11 88)

Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed

plaats:
Zeewolde

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234