Glasgerinkel in aanwezigheid van Burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bij de landelijke aftrap van " Drop-it " wordt daadwerkelijk de proef op de som genomen. In de winkel van de Rotterdamse juwelier Hes zal Patrick van den Brink, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, in aanwezigheid van de burgemeester ondervinden wat de gevolgen zijn van het inslaan van een vitrine die met het "Drop-it" systeem is beveiligd.

Overvallen zijn een vreselijk delict met een hoge impact op het slachtoffer. Hoewel het aantal overvallen sterk terugloopt, is iedere overal er een teveel. De juweliersbranche blijft traditioneel een branche met een verhoogd risico op een dergelijke overval. Gelukkig zien we echter dat ook binnen de juweliersbranche het aantal overvallen afnemen, vorig jaar met 54% en ook dit jaar loopt het aantal overvallen op juweliers sterk terug. Waren het er vorig jaar nog 15 over de eerste zes maanden, in 2015 zijn er 7 juweliers overvallen. De strijd tegen overvallen wordt verder voortgezet en nu extra versterkt door de introductie van het Drop-it systeem. Het Drop-it systeem is een preventieve maatregel waarbij met hoge snelheid een rolluik naar beneden valt op het moment dat een vitrine wordt ingeslagen. Overvallers kunnen hierdoor de waardevolle spullen niet meenemen.

Burgemeester Aboutaleb van de gemeente Rotterdam verricht samen met Patrick van den Brink, directeur van Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (Het CCV), de landelijke aftrap van 'Drop-it'.

U bent van harte welkom om deze aftrapbijeenkomst bij te wonen.

Datum: vrijdag 10 juli 2015
Aanvang: 13.00 uur
Locatie: Juwelier Hes, Pleinweg 140-A,3085 ES Rotterdam


Het programma ziet er als volgt uit:
13.00 uur Ontvangst genodigden bij de Juwelier Hes
13.15 uur Welkomstwoord en toespraak door burgemeester Ahmed Aboutaleb over de aanpak van overvallen
13.25 uur Toespraak door Patrick van den Brink, directeur van Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid over de activiteiten van Het CCV gericht op veiligheid en samenwerking.
13.35 uur Toespraak door de heer John Wielinga in de rol van voorzitter van de beveiligingscommissie bij de Federatie Goud en Zilver over het belang van Drop-it als preventieve maatregel.
13.45 uur FOTOMOMENT: Patrick van den Brink, directeur van Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid zal het Drop-it systeem demonstreren door het inslaan van een vitrine
13.50 uur Gelegenheid voor de pers om vragen te stellen
14.00 uur Einde bijeenkomst

Aanmelden
Voor het bijwonen van deze bijeenkomst kunt u zich aanmelden bij Stefan Molleman, stefan.molleman@hetccv.nl, telefoon 06 24269183.

Aanmelden
Voor het bijwonen van deze bijeenkomst kunt u zich aanmelden bij Stefan Molleman, stefan.molleman@hetccv.nl, telefoon 06 24269183.

Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid

plaats:
Rotterdam
website:
http://www.hetccv.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234