Eindexamenfestival Koninklijke Academie opent met 22 prijzen

Vandaag werden de prijswinnaars bekendgemaakt van de nieuwste lichting kunstenaars en ontwerpers van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK). De academie kent naast afdelingsprijzen en academieprijzen ook 6 prijzen van particuliere stichtingen en Haagse kunstinstellingen. Volgend op de prijsuitreiking is het Eindexamenfestival 2015 officieel geopend door Directeur Cultuur van de Gemeente Den Haag Dhr. Paul Broekhoff. Nog tot en met 9 juli presenteren ruim 200 internationale kunst- en designstudenten hun eindexamenwerk in het academiegebouw aan de Prinsessegracht 4 in Den Haag.

Een greep uit de prijzen:
De Academieprijs voor beste student van de Bacheloropleidingen is gewonnen door Eline van der Ploeg van de afdeling Grafisch Ontwerpen met een sterk typografisch werk getiteld “Living Systems”.
De Academieprijs voor beste student van de Masteropleidingen is gewonnen door Junyuan Chen van de Master Interieurarchitectuur (INSIDE) die met haar vakoverstijgende werk “Future Ruralization in Longshang Village, China” zowel politieke als milieukwesties integreert.

De Scriptieprijs is gewonnen door Nina Couvert van de afdeling Grafisch Ontwerpen met haar scriptie “The Power of Fascination: The Islamic State's Propaganda Aesthetic”. De jury roemde haar humoristische en kritische analyse van de rol van design in de huidige neoliberale beeldcultuur.

De STROOM Aanmoedigingsprijs werd uitgereikt aan Abel Wolff. Hij overtuigde de jury met zijn zelfreflectie. Op impliciete en bescheiden wijze besteedt hij aandacht aan artistieke concepten als authenticiteit en reproductie.

Het volledige overzicht van prijswinnaars vindt u op www.kabk.nl

Programma Eindexamenfestival 4-9 juli 2015
Public Tours
Op zaterdag 4 en zondag 5 juli worden er rondleidingen georganiseerd. Om 14:00 & 15:00 uur starten deze rondleidingen vanuit de centrale hal. Toegang is gratis.

Voordekunst Live
Op zaterdag 4 juli presenteert de KABK “VoordeKunst Live”, een ontmoeting tussen makers en donateurs. Gemodereerd door oprichter en directeur Voordekunst Roy Cremers. Van 12.30 uur tot 13.30 uur op de binnenplaats van de academie.

A Show Within A Show
Roosje Klap, co-hoofd Grafisch Ontwerpen heeft een presentatie samengesteld met werk van studenten Grafisch Ontwerpen, Interieurarchitectuur & Meubelontwerpen en Fotografie. De transdisciplinaire “Show Within A Show” zet een spotlicht op de thema’s en ideeën die de nieuwste generatie kunstenaars en ontwerpers bezighouden.

Het volledige programma van het Eindexamenfestival is te vinden op www.kabk.nl

Noot voor de redactie, niet voor publicatie. Voor meer informatie of voor het opvragen van beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing en Communicatie van de KABK via Wieneke Mulder, w.mulder@kabk.nl , 070-3154729.

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten

plaats:
Den Haag
website:
http://www.kabk.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234