Modeshow Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten 26 juni 2015

Op vrijdag 26 juni vindt de jaarlijkse Modeshow plaats van de afdeling Textiel en Mode van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK). Studenten tonen hun hedendaagse en innovatieve visie op modeontwerpen op een spectaculaire locatie, de Elektriciteitsfabriek in Den Haag. De Modeshow wordt sinds dit jaar ondersteund door de Keep an Eye Foundation. Shows vinden plaats om 18.30 uur en 21.00 uur.

Avant-garde ontwerper Jurgi Persoons is sinds 2013 hoofd van de afdeling Textiel en Mode. Hij gaf eerder les in Chicago en Berlijn en werkt samen met het hele docententeam aan een creatieve visie en sterke identiteit. De unieke samenwerking tussen het textiel- en modeontwerpen van deze afdeling tilt de collecties van de afstudeerders naar een hoger niveau.

Marieke Schoenmakers, directeur van de KABK: "We merken dat het internationale jonge talent dat wordt opgeleid aan de afdeling Textiel en Mode opvalt bij zowel pers als publiek. Bastian Visch, afgestudeerd in 2014, won in het najaar van 2014 onder meer Lichting, de meest prestigieuze prijs voor jong modetalent in Nederland. Ook verheugt het ons dat modeontwerper Jan Taminiau zitting neemt in de commissie die het werk van alle eindexamenstudenten beoordeelt".

Keep an Eye Foundation
De Keep an Eye Foundation houdt de ogen open voor jonge, veelbelovende talenten. Deze getalenteerde muzikanten, kunstenaars, ontwerpers en filmmakers krijgen dankzij verschillende beurzen, prijzen, shows en festivals de kans om hun talent te ontwikkelen, nieuwe mogelijkheden te creëren en bovenal hun creatieve dromen te verwezenlijken. Dankzij deze nieuwe, inspirerende samenwerking zal de modeshow vanaf 2015 verdergaan onder de naam KABK Fashion Show - powered by Keep an Eye Foundation. www.keepaneye.nl

Elektriciteitsfabriek
Dit industriële complex werd in 1906 gebouwd naar een ontwerp van gemeentearchitect A.A. Schadee en wordt voor een deel nog steeds gebruikt als elektriciteitscentrale.

MODESHOW 2015: vrijdag 26 juni 18.30 uur en 21.00 uur.
Electriciteitsfabriek
De Constant Rebecqueplein 20
2518 RA Den Haag

Voor info en tickets:
www.kabk.nl & http://fashionshow.kabk.nl

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer info, neemt u contact op met
David Flamée, +32 478 562 543 | david.flamee@sketch.be | www.sketch.be

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten

plaats:
Den Haag
website:
http://www.kabk.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234