Laatste rechte lijn naar opening Nieuw Suez Kanaal

Suez Canal Authority lanceert in partnership met WPP consortium een campagne die het nieuwe symbool van Egypte trots in de kijker zet

Caïro, Egypte - 13 juni, 2015: Suez Canal Authority (SCA) begint vandaag met de feestelijkheden rond de opening van het nieuwe Suez kanaal. Het hoogtepunt is gepland op 6 augustus 2015. Dan zal de Egyptische president Abdel Fattah El-Sisi het kanaal officieel openen.

De campagne en de feestelijkheden worden overzien door SCA en worden uitgevoerd door een consortium waartoe lokale bedrijven en WPP agentschappen behoren. WPP is één van de grootste communicatiegroepen ter wereld. De leiding over het project is in handen van Memac Ogilvy Public Relations - met de steun van Memac Ogilvy & Mather, Media Waves, Emeco Travel, JWT, Richard Attias en Mindshare.

"Het nieuwe Suez kanaal is meer dan een waterweg en een knap staaltje vakmanschap. Het staat voor een sterk Egypte: het is een symbool waar we trots op zijn en dat ons geloof in een succesvolle toekomst reflecteert," zegt Admiraal Mohab Mameesh, Chairman en Managing Director van Suez Canal Authority.

Hij voegt hier aan toe: "Het project is ondertussen voor meer dan 80% voltooid. We hebben al 210 miljoen ton zand weggehaald en elke dag zetten we nieuwe stappen in de richting van de eindmeet. We zien dit project als een cadeau aan ons volk en de wereld. Precies daarom nemen we vanaf nu de tijd te nemen om dat te vieren."

De campagne bestaat uit een geïntegreerde marketingcampagne die de ganse wereld aanspreekt. Het verhaal van het Suez kanaal -oud en nieuw- kan zo worden gedeeld met iedereen. Een verhaal waarin volharding centraal staat, want een nieuwe kanaal van meer dan 72 kilometer bouwen in minder dan 12 maanden is geen eenvoudige klus. Deze nieuwe waterweg staat ter beschikking van de ganse wereld.

Op 6 augustus volgt een gala-avond op de oever van het nieuwe Suez kanaal. Deze historische dag zal president Abdel Fattah El-Sisi doorbrengen in het gezelschap van wereldleiders. Zij zullen op dat moment voor het eerst zien hoe verkeer simultaan via het Noorden en het Zuiden verloopt door het kruispunt van de Rode en middellandse zee.

"Het nieuwe Suez kanaal is een symbool voor her nieuwe Egypte: het staat voor energie, vindingrijkheid en doorzettingsvermogen. Het is één van de grootste bouwwerken van het moderne Egypte en zal onze economie en maatschappij in de toekomst versterken," zegt Admiraal Mameesh.

Het immense project begon met het uitschrijven van een nationale obligatie om het nodige geld op te halen. Zes dagen later, op 6 augustus 2014, werd 8.5 miljard dollar opgehaald. Er werd hardop gezegd dat de uitvoering van het project meer dan 3 jaar zou duren. Egypte is goed op weg om te bewijzen dat het in minder dan 12 maanden kan.

Het Suez kanaal is al meer dan 150 jaar een enorme motor achter de lokale en internationale economie. Dankzij de bouw van de nieuwe waterweg van 72 kilometer is scheepvaart in twee richtingen mogelijk. Hiermee wordt de dagelijkse capaciteit verdubbeld. Er wordt verwacht dat het jaarlijks inkomen zal stijgen van 5,3 miljard dollar in 2015 tot 13,2 miljard dollar in 2023. De nieuwe waterweg zorgt er ook voor dat scheepvaart zich beter kan verdedigen tegen alternatieve vervoersmiddelen.

Het nieuwe Suez Kanaal is de ader van een nieuwe industriële zone die op de oevers ontwikkeld zal worden. In de zogenaamde 'Suez Canal Zone' zullen verschillende sectoren een nieuwe plek krijgen waaronder productie- en herstel- en logistieke bedrijven. Het Suez kanaal is een vitale schakel in de wereldwijde handel. De zone geeft toegang tot 1.6 miljard klanten wereldwijd. Het Suez Canal Zone project zal een bijzonder belangrijke motor zijn achter lokale investeringen en tewerkstelling.

Suez Canal Authority

plaats:
Cairo

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234