Award Gala 'Hulpverlener van het jaar'

De spanning stijgt maar vrijdag is het dan eindelijk zo ver. De verkiezing van 'Hulpverlener van het jaar'. De minister van Veiligheid en Justitie, de heer Ard van der Steur, zal de uiteindelijke winnaar bekend maken. In de afgelopen twee jaren is de eer gewonnen door medewerkers van de brandweer, maar wie krijgt dit jaar de eer?

Jaarlijks organiseren wij de award gala 'Hulpverlener van het jaar'. Met dit evenement willen wij de maatschappelijke waardering uitspreken voor de onvoorwaardelijke inzet van de hulpverleners. Zij staan immers altijd en zonder enig voorbehoud klaar voor de vrede en veiligheid van onze maatschappij. Het hele jaar door kunnen mensen een of meerdere hulpverleners nomineren voor deze titel in de categorie brandweer, ambulance of politie.

Categorie brandweer
In de cateogrie brandweer is de ploeg B van kazerne Laak va de Veiligheidsregio Haaglanden genomineerd. Deze ploeg heeft door ontzettend goed samen te werken met elkaar en door snel te reageren 4 mensen gered van de tweede verdieping uit een brandend huis. Voor de mensen in het huis hadden de brandweerlieden niet veel later moeten komen. De bewoners hingen uit de ramen om te kunnen blijven ademen, terwijl beneden een felle keukenbrand woedde.

Categorie ambulance
In zijn vrije tijd was hij aanwezig bij een schaatswedstrijd en heeft hij het leven van een wedstrijdrijder die ten val gekomen was. Tijdens de valpartij was een andere schaatser met zijn schaats in het been terecht gekomen en had hierbij de schaatser levensgevaarlijk verwond. Johan zag dit gebeuren als toeschouwer, aarzelde geen moment en ging hulp verlenen. Met behulp van zijn eigen riem heeft hij een tourniquet gemaakt en deze zo strak mogelijk om het been gedaan zodat het stopte met bloeden. Hij is hiervoor genomineerd in de categorie ambulance.

Categorie politie
Voor de categorie politie zijn de agenten genomineerd die hebben gereageerd op een melding die nog niet was uitgegeven. Deze melding verscheen in het systeem met meldingen en zij waren dicht bij de locatie in de buurt. Gezien de aard van de melding, een suicididaal persoon bij het NS station in Veenendaal, hebben zij hierop direct gereageerd door ter plaatste te gaan. Aangekomen op de locatie hebben zij weten te voorkomen dat de persoon zichzelf of anderen wat aandeed door snel en doortastend optreden.

Award gala 'Hulpverlener van het jaar'
De uitreiking van de titel zal plaatsvinden tijdens het jaarlijkse award gala wat dit jaar wederom wordt gehouden in de Nieuwe Doelen in Enkhuizen. Het programma begint om 15.00 uur en de toegang is gratis. Aansluitend op de award gala zullen de aanwezigen getracteerd worden op een lopend buffet en een gezellige feestavond.

Uiteraard bent u ook van harte welkom om aanwezig te zijn bij de award gala 'Hulpverlener van het jaar'. Dit evenement wordt gehouden op vrijdagmiddag 5 juni in de Nieuwe Doelen in Enkhuizen. Het programma vangt aan om 15.00 uur en omstreeks 17.30 uur is er de mogelijkheid voor de aanwezige pers om foto's te maken van de minister en genomineerden. Ook is er ruimte voor het afnemen van interviews. Mocht u meer informatie wensen dan kunt u zich wenden tot Jacco Scheer, mobiel 0620609297 of bezoek onze website http://www.hulpvoorhulpverleners.nl.

Stichting HulpvoorHulpverleners

plaats:
Enkhuizen
website:
http://www.hulpvoorhulpverleners.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234