Straks keuze uit drie Bliyoo-abonnementen

Bliyoo van Bruna krijgt drie abonnementsvormen. In Nederland en België kunnen klanten straks onbeperkt boeken óf tijdschriften lezen, maar zich ook abonneren op een combinatie daarvan. Bruna heeft tot de verschillende mogelijkheden besloten op basis van de inbreng van zo'n 1000 proefpersonen van Bliyoo die enquêtes over hun ervaringen hebben ingevuld. De interesse van een grote meerderheid gaat uit naar het Combi abonnement.

De twee enquêtes hebben interessante gegevens opgeleverd. Zo gaan de testgebruikers meer lezen door Bliyoo, wat geldt voor zowel boeken als tijdschriften. Daarbij betreft het niet alleen nieuwe boeken, maar ook bijvoorbeeld meer boeken van dezelfde auteur (79%). Een aantal interessante uitslagen:
- Ik zie een abonnement op onbeperkt lezen liever vandaag dan morgen tot stand komen, zegt 69%.
- 68% verwacht dat een abonnement -net als in de muziekindustrie- het aantal illegale downloads zal terugdringen.
- De helft van de respondenten las nooit eMagazines, maar nu door Bliyoo wel.
Testers gebruiken Bliyoo vooral op de bank (35%), in bed (24%) en in de tuin (13%), maar ook in het openbaar vervoer en op het vakantieadres. Rond de 70% geeft aan dat het lezen met Bliyoo goed bevalt. De voornaamste woorden die de geënquêteerden passend vinden zijn handig, makkelijk/gemak, leuk en geweldig.

Bliyoo is er voor smartphone en tablet als iOS- en Android app, die dankzij inbreng tijdens de testfase al verder verbeterd zijn. De functionaliteiten van de app krijgen gemiddeld een ruime 8. Het grootste deel van de testers leest op de tablet (60%), gevolgd door zowel tablet als smartphone (26%). Bijna 1/3 van de proefpersonen geeft aan ook graag op een eReader te willen lezen. Om hen tegemoet te komen werkt Bruna aan de toepassing van Bliyoo op één of enkele eReaders van de modernste generatie. Oudere eReaders zijn helaas ongeschikt voor onbeperkt lezen.

Het testpubliek heeft de keuze gehad uit veel meer boeken dan oorspronkelijk de bedoeling was (zo'n 1000), dankzij de medewerking van een groot aantal uitgevers. Van een aantal van hen is al duidelijk dat ze meedoen aan Bliyoo, met anderen vinden nog gesprekken plaats. Bruna maakt de prijs van de Bliyoo-abonnementen op de startdatum bekend.

Geplaatst in:

Bruna BV

plaats:
Houten
website:
http://www.bruna.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234