MKB'ers ontmoeten collega's uit Mali, Niger en Burkina Faso

Rotterdam, 14 April 2015. Meer dan 100 Nederlandse MKB'ers ontmoeten bedrijven uit Mali, Niger en Burkina Faso in het NH Atlanta Rotterdam. Het Business Forum Nederland-Mali-Niger-Burkina Faso is onderdeel van een handelsmissie georganiseerd door de Nederlandse ambassade in Mali en de Netherlands-African Business Council (NABC).

De Nederlandse Ambassade in Bamako, Mali, de Netherlands-African Business Council (NABC) en de Kamers van Koophandel van Mali, Niger en Burkina Faso organiseren van 13 -17 april een eerste handelsmissie naar Nederland toe. De missie brengt meer dan 60 West-Afrikaanse en 100 Nederlandse bedrijven samen uit onder anderen pluimvee, zaden, landbouwmachines, zuivel, veehouderij, transport, constructie en mijnbouw sectoren. De missie heeft als doel vruchtbare handelsrelaties tussen Nederland, Mali, Niger en Burkina Faso te bevorderen.

Deze handelsmissie is onderdeel van de Nederlandse economische diplomatie, en draagt bij aan de versterking samenwerking tussen de drie West Afrikaanse landen (Mali, Niger en Burkina Faso) en Nederland. Maarten Brouwer, de Nederlandse ambassadeur te Mali, zegt "deze missie illustreert de gezamenlijke visie van de autoriteiten van de drie landen die de private sector zien als motor voor een duurzame ontwikkeling en snelle groei van hun respectievelijke economieën, als wel het belang van Nederland voor toekomstige handelsbetrekkingen". Ondanks de onrust waarmee de regio de laatste tijd in het nieuws verschijnt, illustreert deze missie dat er voldoende vertrouwen is bij het MKB in de economische samenwerking tussen Nederland en de drie landen.

De West-Afrikaanse delegatie arriveert maandag 13 april in Nederland. Op dinsdag 14 april wordt de missie gelanceerd met een Business Forum bij het NH Hotel Atlanta in Rotterdam. De missie brengt vervolgens bedrijfsbezoeken aan een veertigtal Nederlandse bedrijven verspreid over het gehele land.

Geplaatst in:

Via Celeste Flores (celeste.flores@nabc.nl/ 070 304 3618) afspraak maken om met Marina Diboma te spreken.

NABC

plaats:
Rotterdam
website:
http://www.nabc.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234