Forse groei Grondontwikkeling Nederland in 2014

Het jaar van bouwen, investeren en naamsbekendheid vergaren; zo is 2014 voor Grondontwikkeling Nederland BV te omschrijven. Dit heeft geresulteerd in een positie als marktleider binnen Nederland en daarnaast een positief bedrijfsresultaat. Conclusie: 2014 was een succesvol jaar.

Waar in 2013 een omzetstijging werd gerealiseerd van 178% ten opzichte van 2012, is dit in 2014 zelfs overtroffen met een stijging van maar liefst 249% naar 8,3 miljoen euro omzet. Ook het aantal klanten is met meer dan 250% gestegen.

Door het vertrouwen van de investeerders in Grondontwikkeling Nederland en het grotendeels herinvesteren van resultaat is de organisatie uitgegroeid van 28 FTE in 2013 naar 45 FTE in 2014. Dit jaar heeft het bedrijf de ambitie om door te groeien naar minimaal 85 FTE.

Eigenaar S.R. Kooij heeft de spijker op zijn kop geslagen door het verkopen van strategisch gelegen grond, zoals dat nu gebeurt in De Scheg in Amstelveen. De beslissing om in de Randstad grond aan te kopen, waar de crisis het minste effect heeft gehad, bleek juist. De bestemmingswijziging door de gemeente Amstelveen staat voor de deur en daarmee de uitkering van het rendement naar de investeerders in GrondPlan.

De verwachtingen voor 2015 zijn minimaal net zo positief. De reeds aangekondigde plannen van de gemeente Amstelveen om op korte termijn de bestemmingswijziging al door te voeren op de Scheg trekt nog meer nieuwe investeerders en zorgt ervoor dat bestaande GrondPlan-eigenaren grond bij kopen. Ook de aantrekkende huizenmarkt en de behoefte aan nieuwe woningen, vraagt om realisatie van het nieuwbouwproject. De Crisis- en herstelwet die de overheid heeft ingevoerd zorgt ervoor dat dit proces wordt versneld.
Daarnaast zal de Nederlandse spaarder op zoek blijven gaan naar alternatieve rendementen, omdat de spaarrente naar het nulpunt dreigt te zakken of zelfs daaronder.

De omzetdoelstelling ad 25 miljoen euro voor 2015 van Grondontwikkeling Nederland mag op zijn minst ambitieus genoemd worden, maar wordt met veel vertrouwen tegemoet gezien.

Geplaatst in:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Mevrouw S. Rostam, Marketing & Communicatie Grondontwikkeling Nederland. Telefoon: 072-7501785 en e-mail: s.rostam@grondontwikkelingnederland.nl.

Informatie over Grondontwikkeling Nederland is ook te vinden op www.grondontwikkelingnederland.nl

Grondontwikkeling Nederland B.V.

plaats:
Alkmaar
website:
http://www.grondontwikkelingnederland.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234