RSI'er mag het zelf uitzoeken

RSI'er mag het zelf uitzoeken
Praktijk maakt te weinig gebruik van kennis over RSI in richtlijnen

Nijkerk, 25 februari 2015

Tijdens haar 20-jarig bestaan deelt de RSI-vereniging recente onderzoeken en inzichten. Wat weten we over de diagnose en behandeling van RSI-klachten? En waarom wordt er nog zo weinig gebruik gemaakt van alle beschikbare kennis in richtlijnen? Wat zijn feiten en cijfers? Belangstellende pers is van harte welkom tijdens de Internationale RSI-dag op 28 februari 2015.

RSI'ers weten als geen ander dat RSI ernstige beperkingen kan geven. En dat de weg naar herstel vaak uiterst complex is. Wat doe je wel en wat beter niet? Ondanks alle beschikbare kennis staat de RSI'er er nog steeds behoorlijk alleen voor. Komende tijd worden meer RSI-coaches opgeleid om de RSI'er te ondersteunen bij het maken van ingewikkelde keuzes.

Gerenommeerde deskundigen presenteren de laatste stand van zaken rond RSI. Zoals een onderzoek naar het klachtenbeloop. Verder komen letselschaderegelingen bij beroepsziekten aan de orde. Maar ook RSI-coaching en een zelfmanagementprogramma voor RSI-klachten.

De zaal zit vol met ervaringsdeskundigen. Zij wisselen persoonlijke ervaringen uit met andere 'RSI-doe-het-zelvers' en leren tips & tricks in interactieve workshops . En ze kunnen de onderzoekers vragen stellen die op hun situatie van toepassing zijn.

Tijdens de jubileummiddag krijgt u een beeld van de stand van zaken anno nu: RSI brengt een grote groep mensen dagelijks flink in de problemen. Immers, RSI staat in top 3 van arbeid gerelateerde aandoeningen en veroorzaakt maar liefst 11% van alle verzuimdagen.

Voor actuele feiten en cijfers zie www.rsi-vereniging.nl.

Geplaatst in:

RSI-vereniging

plaats:
Nijkerk
website:
http://www.rsi-vereniging.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234