100.000 euro voor winnaar Nationale Business Succes Award, editie 2015

* Open ondernemersprijs slaat aan in Nederland
* Nationale Business Succes Award-finale, editie 2014, op 8 februari
* Grootste geldprijs voor overall winnaar van alle ondernemersprijzen in Nederland aangekondigd.

Met 100.000 euro cash voor de winnaar van editie 2015 wordt de ondernemersprijs van het Nationale Business Succes Award-instituut dit jaar de grootste van Nederland, met het hoogste prijzengeld voor de finalewinnaar. De open ondernemersprijs is daarnaast de enige ondernemersprijs met een eigen Tv-programma op RTL7, 'De Succesfactor'. De Nationale Business Succes Award wordt in 2015 voor de vierde keer georganiseerd. In de finalejury zitten professor Sylvester Eijffinger (hoogleraar Financiële Economie), Hans Reijnierse (SER-raadslid), Steven van Eijck (voorzitter R.A.I. en RvA Bank-, verzekering- en effectenbedrijven), Bernd Schneider (uitvinder, juryvoorzitter Beste Idee van Nederland) en Joan Bassa (CEO Humanwave.nl, voorheen Exact)

Grootste open ondernemersprijs
'Na drie jaarlijkse edities zijn we ervan overtuigd dat het Nederlandse bedrijfsleven de waarde van onze nominaties en de kans op een overall hoofdprijs als succesversterkend zien. De externe onderscheiding door het Nationaal Business Succes Award-instituut biedt ondernemingen - groot en klein - een motiverende bevestiging van hun toewijding, professionaliteit en hun positie in de markt', aldus Erik van der Geest, Strategy Director van het instituut. 'Gezien deze ontwikkeling willen we in 2015 nog duidelijker maken dat een nominatie door het instituut een keurmerk van onderscheidend ondernemen is. Het besluit om het prijzengeld tot 100.000 euro te verhogen voor de overall finale-winnaar van editie 2015, versterkt de waarde van de nominatie voor genomineerde ondernemingen en die van de ondernemersprijs.'

Branchenominaties
Sinds 2011 nomineert het Nationale Business Succes Award-instituut jaarlijks circa 300 bedrijven in verschillende branches. De Nationale Business Succes Award selecteert daarbij onafhankelijk parels van de Nederlandse economie: van Fortune 500-company tot gespecialiseerd niche-speler, van grote retailer tot innovatieve start up en internationaal opererende dienstverlener. Uitzonderlijk is dat de Nationale Business Succes Award niet discrimineert op basis van omvang van een bedrijf of de sector waarin een bedrijf werkzaam is. 'Nominatie van de beste bedrijven in een branche vindt plaats op basis van vergelijkend onderzoek in alle sectoren en branches, openbaar beschikbare gegevens en de selectie en beoordeling door de Nominatiecommissie. Spontane aanmeldingen van ondernemingen voor preselectie komen overigens steeds vaker voor. Ook dat is voor ons een bevestiging dat onze ondernemersprijs als waardevol wordt gezien. Deze ondernemersprijs slaat aan bij het bedrijfsleven', aldus Van der Geest.

Wekelijks TV-programma
Wekelijks worden de succesfactoren van de genomineerde ondernemingen op TV toegelicht in het programma 'De Succesfactor' op RTL7. In het programma komen ook bekende Nederlanders en ondernemers aan het woord over de voorwaarden voor succes. Aan het einde van het jaar vindt de finale-awardshow plaats, waarbij de overall winnaar wordt aangewezen door de deskundige jury én ook winaars van diverse subcategorieën hun Awards ontvangen. Op 15 februari wordt de finale-awardshow editie 2014 op RTL7 uitgezonden. De eerste nominaties voor editie 2015 zijn reeds gestart.

Over het NBSA-instituut
Het Nationale Business Succes Award-instituut heeft als visie dat succes een keuze is en aan te leren. De missie is dan ook het succes van bedrijven en professionals stimuleren door kennis over succes delen en voorbeelden van succesvolle ondernemingen en personen in het licht te zetten, onder meer via de landelijke ondernemersprijs. Het Instituut deelt kennis via crossmediale publicaties, inclusief het TV-programma De Succesfactor op RTL7 - en in 2015 netwerkevents. Het Nationale Business Succes Award-instituut baseert haar kennis op continue praktische studies naar succesfactoren voor bedrijf en mens, doorlopend contact met toonaangevende ondernemers en de medewerking van gerenommeerde kennispartners en instituten. Meer info op: www.nbsa-instituut.nl

Geplaatst in:

Voor een bezoek aan de finale van editie 2014 op 8 februari en meer informatie over de ondernemersprijs, het Nationaal Business Succes Award- instituut of, kunt u contact opnemen met:

E. van der Geest
Strategy Director NBSA-instituut
070 - 4275 931 / e.vdgeest@illumicom.nl

Buiten kantooruren:
Fer Overdijk:
Coördinator
06 18169629

NBSA-instituut

plaats:
Rotterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234