Bekendmaking Nederlands meest prestigieuze restaurant awards

Uitreiking prijzen tijdens de Nacht van GaultMillau

AMSTERDAM, 20071025 -- Maandag 5 november 2007 vindt de jaarlijkse presentatie plaats van Nederlandse editie van de internationale restaurant- en hotelgids GaultMillau. De editie 2008 wordt in aanwezigheid van de Nederlandse top van restaurateurs, chefs, sommeliers, gastheren en hoteliers gelanceerd tijdens de Nacht van GaultMillau in Breukelen. Naast het officiële gedeelte met de uitreiking van de GaultMillau Awards is de avond informeel van karakter met goede muziek onder het genot van onder andere de winnende wijnen van het jaar en een Bourgondische culinaire invulling.

Awards

De Nacht van GaultMillau staat in het teken van de dertien meest prestigieuze restaurant awards; Chef van het Jaar, Belofte van het Jaar, Wijnkaart van het Jaar, GaultMillau Oeuvreprijs 2008, Wijn/Spijsspecialist van het Jaar, Sommelier van het Jaar, Talentvol Sommelier van het Jaar, Gastheer/Gastvrouw van het Jaar, Talentvolle Gastheer/Gastvrouw van het Jaar, Restaurant van het Jaar, Beste Chef 2008, Terras van het Jaar en Hotel van het Jaar. Jan van Lissum, hoofdredacteur en directeur van GaultMillau Nederland zal ongeveer om 20.15 uur aan genodigden en pers de resultaten bekend maken.

Resultaten

Direct na de uitreiking van de GaultMillau Awards worden tevens de overige resultaten bekend gemaakt. Na diverse uitvoerige anonieme bezoeken per bedrijf door een groep van ruim 20 internationale en professionele inspecteurs zijn meer dan 500 restaurants en ruim 200 geselecteerde hotels opgenomen in de nieuwe gids. Deze bedrijven mogen dan ook tot de beste in hun soort van Nederland gerekend worden. Professionals en pers kijken reikhalzend uit naar het bekendmaken van de jaarlijkse GaultMillau Awards en noteringen (punten en Toques -koksmutsen-).

Meest verkochte internationale gids

De laatste editie van GaultMillau Proefschrift Restaurant en Hotel Jaargids Nederland, die voor het eerst door van The Wine & Food Association werd uitgegeven, was de meest verkochte internationale restaurant- en hotelgids in Nederland. Woensdag 7 november is de gids 2008 verkrijgbaar in diverse winkels, boekhandels, supermarkten en internet tegen een verkoopprijs van euro 9,95 (ISSN 1872-666).

Sint Maarten

Naast de Nederlandse restaurants en hotels is voor het tweede opeenvolgende jaar het Nederlands-Franse eiland Sint Maarten in een apart hoofdstuk in de gids opgenomen. Met een kleine 500 restaurants op 87 km2 en een grote variëteit aan culinaire invloeden vormt het eiland het gastronomisch centrum van de Cariben. De directeur/hoofdredacteur van GaultMillau Nederland, Jan van Lissum, reist direct na de lancering in Nederland naar Sint Maarten om daar tijdens de Caribische versie van de Nacht van GaultMillau de resultaten bekend te maken. Deze vindt plaats op dinsdag 7 november in het Holland House Beach Hotel in Philipsburg.

Tijdens de Soirée de GaultMillau maken diverse chefs uit Sint Maarten én Nederland hun opwachting om diverse amuses te serveren. Onder hen Cécile Briaud-Richard (Le Chanteclair), Ricardo Niels (Holland House Beach Hotel) en Gerrit Greveling (Chalet Royal), die fungeert als Chef de Mission van de Nederlandse delegatie van topchefs die aanwezig is voor de jaarlijkse F(ee)te de Cuisine. Dit culinaire evenement, dat begin november plaatsvindt, is een initiatief van voormalig Plaatsvervangend Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen Henri Brookson.

Nieuwe website

Na meer dan 2 jaar van ontwikkeling lanceert GaultMillau Nederland een compleet nieuwe internetsite op dinsdag 6 november. Hierop zijn alle resultaten van de gids terug te vinden en zal in de toekomst de Club GaultMillau worden geïntroduceerd.

GaultMillau Nederland

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234