Naar eigen ster kijken met mobiele app

DEN HAAG, Nederland, December 9, 2014 /PRNewswire/ --Populair Online Star Register lanceert nieuwe Star Finder App
Het populaire Online Star Register (OSR) heeft een nieuwe app gelanceerd waarmee mensen via hun mobieltje de naar hen vernoemde ster kunnen lokaliseren en volgen. Met deze Star Finder App wil OSR het bijzondere en originele cadeau van een eigen ster zichtbaarder en tastbaarder maken.
Mensen die via OSR een ster cadeau hebben gekregen kunnen in de app hun registratiecode invullen en in de virtuele sterrenhemel hun ster opzoeken. Ze krijgen dan meer informatie en kunnen via het scherm door het heelal naar hun ster navigeren.
Via een augmented reality functie is het zelfs mogelijk de iPhone op de lucht te richten en de app met pijltjes aan te laten geven waar de ster zich aan het firmament bevindt. Dat kan zowel overdag als 's nachts. "Sterren met een magnitude tot 5 of 6 zijn nog met het blote oog te zien. Met deze app kunnen we jouw geregistreerde ster echt zichtbaar maken," zegt Sarah West van OSR.
De 'pick the best' functie van de app maakt het mogelijk om afhankelijk van waar iemand zich in de wereld bevindt - bijvoorbeeld in Amerika of Australië - te bepalen welke ster op welke datum het beste zichtbaar is vanaf die plek. Dat is belangrijk als de ster als huwelijks- of verjaardagscadeau wordt gegeven en op die datum zichtbaar moet zijn voor de ontvanger.
De app is te downloaden via de website van OSR of via de App Store. Ook mensen die geen ster hebben laten registreren kunnen de app gebruiken, bijvoorbeeld om allerlei constellaties te bekijken. Zij kunnen via de app ook een ster registreren.
Het Nederlandse bedrijf biedt mensen over de hele wereld de mogelijkheid elkaar een ster cadeau te geven. Ter gelegenheid van een geboorte, huwelijk, verjaardag, Kerstmis, overlijden of andere bijzondere gebeurtenissen. De ster wordt dan geregistreerd en vernoemd naar de ontvanger. In het cadeaupakket zit onder meer een certificaat en een sterrenkaart waarop de ster is aangegeven. Ook wordt een soort Facebook-achtige sterrenpagina aangemaakt die de naamgever zelf kan inrichten en waarop vrienden en familie reacties kunnen plaatsen. Op deze pagina kan de ster ook worden bekeken via Google Sky.
"Al sinds de start van dit millennium registreert OSR sterren voor mensen over de hele wereld. Het geven van een ster groeit steeds meer uit tot een cadeauervaring met grote symbolische en emotionele waarde. De app biedt een extra mogelijkheid om sterren op een unieke manier te lokaliseren en te bekijken" aldus West.
Meer informatie: http://www.osr.org
http://osr.org/pages/press
https://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=946123330&mt=8
http://www.d-tt.nl/filesafe/bestand.zipOnline Star Register


CONTACT: Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contactopnemen met Sarah West van Online Star Register, Tel: 088-8000088, e-mail:admin@osr.org.

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234