Nederlanders weten te weinig van alcohol

Dinsdag 11 november 2014

Grootschalige 'alcoholcontrole' door Maurice de Hond

Een groot deel van de Nederlanders is slecht op de hoogte van de hoeveelheid alcohol in een standaardglas. Dat blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond. Bijna de helft van de ondervraagden denkt dat er meer alcohol in een standaardglas sterke drank zit dan in een standaardglas bier of wijn. Dat klopt niet. In elk standaardglas zit evenveel alcohol.

Om mensen meer kennis bij te brengen op het gebied van alcohol, is Drinkwijzer.info een onderzoek en campagne gestart met Maurice de Hond. Onder het mom van een alcoholcontrole, controleerde hij de alcoholkennis bij Nederlanders. Maurice de Hond ging hiervoor de straat op maar voerde het onderzoek ook groots uit op zijn onderzoeksite Peil.nl.

Centraal stond de volgende vraag: waar zit meer alcohol in? In een standaardglas bier, wijn of sterke drank, zoals whiskey, rum, wodka en jenever?
Uit het onderzoek kwam naar voren dat 45% van de ondervraagden denkt dat er meer alcohol zit in sterke drank, terwijl in elk standaardglas evenveel alcohol zit.
Van de vrouwen gaf 50% een verkeerd antwoord. Bij de mannen was dat 39%. De kennisachterstand neemt toe naar mate men ouder is en naar mate het opleidingsniveau daalt.

De Drinkwijzer campagne bestaat uit online banners die verwijzen naar www.drinkwijzer.info waar je zelf ook mee kan doen aan de alcoholcontrole om je alcoholkennis te testen.

Voor meer informatie:
Joep Stassen
Directeur SpiritsNL
E-mail: stassen@spiritsnl.nl
Tel: 085 - 273 60 75

SpiritsNL

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234