NABC: Absurde Conclusies over Afrika bij HvA

De Hogeschool van Amsterdam stopt voorlopig met het uitzenden van studenten naar Afrika. De reden is ebola en politieke instabiliteit. "Van een kennisinstelling als een hogeschool zou een wat meer intelligente opstelling verwacht mogen worden. Afrika bestaat uit 54 onafhankelijke landen, waarvan er drie te maken hebben met een Ebola-uitbraak. Verder heeft een aantal landen in Afrika te maken met dreiging van terrorisme of andere vormen van instabiliteit. Een overgrote meerderheid van de Afrikaanse landen kan echter veilig worden bezocht. En zelfs in veel landen met instabiliteit betreft het meestal maar een beperkt gedeelte van het land. De meeste Afrikaanse landen hebben een economische groei hoger dan vijf procent en zijn bezig met het verbeteren van hun investeringsklimaat. In de meest recente "Doing Business" ranglijst van de Wereldbank staan maar liefst vijf Afrikaanse landen in de lijst met "top reformers", aldus Bob van der Bijl, managing director NABC.

"Als de Hogeschool van Amsterdam haar studenten aanleert om op een zeer onnauwkeurige manier naar de wereld te kijken, zal dat het kritisch vermogen van de studenten niet ten goede komen." De handelsvolumes tussen Nederland en Afrika zijn in de afgelopen 10 jaar zeer sterk gestegen en dat is vooral te danken aan Nederlandse bedrijven die wel de moeite hebben gedaan om te kijken naar wat er mogelijk is in dit reusachtige continent. "Laten we niet vergeten dat Afrika van Noord tot Zuid meer dan 15.000 kilometer lang is en van Oost naar West meer dan 5000 kilometer en dat er inmiddels ruim 1 miljard mensen wonen. Het is van het grootste belang dat Nederland meer gaat ondernemen in Afrika, wij hebben deze markt hard nodig om onze eigen welvaart op peil te houden!"

Voor meer informatie over NABC kunt u contact opnemen met Bob van der Bijl Telefoon: +31 (0)20 470 78 79, bob.vanderbijl@nabc.nl

NABC

plaats:
The Hague
website:
http://www.nabc.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234