Forever Vintage in Tassenmuseum loopt vooruit op modebeeld 2015

Tassenmuseum Hendrikje loopt vooruit op retrotrends in nieuwe collecties van Valentino, Saint Laurent, Gucci, Prada en Miu Miu

Forever Vintage. Vintage en retrotassen bij Tassenmuseum Hendrikje
Van 15 september 2014 tot en met 1 maart 2015

Waarom worden we op sommige tassen bijna elk decennium opnieuw verliefd, terwijl we zoveel mode-verschijnselen na één of twee seizoenen nooit meer aankijken? In Forever Vintage kijkt Tassenmuseum Hendrikje naar de magie van vintage klassiekers en retrotassen die jaar in, jaar uit hun charme en aantrekkings¬kracht behouden en telkens weer opduiken in een nieuwe gedaante. Daarmee loopt het museum vooruit op de actuele retrotrends die dit seizoen de nieuwe collecties van Valentino, Saint Laurent, Gucci, Prada en Miu Miu beheersen.

Medio september 2014 presenteerden grote modehuizen, waaronder Valentino, Saint Laurent, Gucci, Prada en Miu Miu, hun nieuwe collecties. Daarbij was duidelijk te zien hoe actueel Tassenmuseum Hendrikje is met de aandacht voor vintage- en retrotassen in Forever Vintage. De ene na de andere zuivere retrostijl en -trend komt dit jaar voorbij op de catwalk: van kubisme tot psychedelica, van Charleston tot hippie, van mini uit de 60's tot maxi uit de 70's en van maliën en plastics tot veren en franje. Al deze thema's komen uitgebreid aan bod in Forever Vintage, met sprekende voorbeelden uit de vaste van het museum en bijzondere bruiklenen.

Feest der herkenning
Tassenmuseum Hendrikje laat met Forever Vintage zien dat tijdloos niet hetzelfde is als leeftijdloos. Prachtige authentieke klassiekers uit de vaste collectie van het museum zijn te zien naast navolgingen en imitaties, die soms zelf ook weer als voorbeeld hebben gediend voor nieuwe retrostromingen. Dat levert een prikkelende tentoonstelling op die zowel een feest der herkenning is als een verrassende kennismaking met tassen die soms vele jaren jonger of ouder blijken dan je had gedacht.

Tassenmuseum Hendrikje
Tassenmuseum Hendrikje is het grootste tassenmuseum ter wereld. Met een collectie van zo'n 5.000 tassen biedt Tassenmuseum Hendrikje een overzicht van 500 jaar geschiedenis van de tas, van de 16e eeuw tot de dag van vandaag. Tot de collectie behoren bruidsbuidels, heupzakken, aalmoezentassen, reticules, schooltassen, avondtasjes en designtassen van bekende modehuizen zoals Chanel, Louis Vuitton en Hermès. Het museum trekt jaarlijks meer dan 80.000 bezoekers.

Geplaatst in:

Stichting HulpvoorHulpverleners

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.hulpvoorhulpverleners.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234