Patiënten over indringende gevolgen Q-koorts

Q-support heeft minister Schippers haar eerste voortgangsrapportage aangeboden. Behalve de externe, onafhankelijke rapportage Beter laat dan nooit leverde Q-support de minister ook een verhalenbundel aan met ervaringen van patiënten.

Q-support is met name in het leven geroepen om patiënten met het Q-koortsvermoeidheidsyndroom (QVS) en chronische Q-koorts bij te staan met advies en begeleiding. Van de inmiddels bijna 150 verhalen van patiënten die bij Q-support aanklopten, zijn er een aantal geselecteerd om een beeld te geven van de problematiek van de patiënten en de vragen die zij hebben voor Q-support.

De patiënten vertellen in Het verhaal Q-koorts de indringende gevolgen van de besmetting voor hun dagelijks leven. Met name over de extreme vermoeidheid bij QVS in combinatie met gewrichtsklachten, spierpijn en concentratieproblemen. Voor QVS is de behandelmethode nog niet bekend, evenmin is duidelijk hoe lang het duurt en of het overgaat. Verder vertellen patiënten over de grote gezondheidsproblemen en risico's die chronische Q-koorts met zich meebrengt. De omvang van deze populatie patiënten is onduidelijk. Wel weten we dat chronische Q-koorts onbehandeld een dodelijke ziekte is.

De bundel Het verhaal Q-koorts is te vinden op: www.q-support.nu

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Q-support, Annemieke de Groot, directeur, t. 073 6100010.


Bijlagen: Beter laat dan nooit (extern rapport van J. Huurman)
Het verhaal Q-koorts, persoonlijke ervaringen van patiënten

Stichting Q-support

plaats:
Den Bosch

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234