Al Gore spreker tijdens Nationale Conventie JCI op UT

Raedthuys Groep en Junior Kamer Twente ontvangen inspirerende topspreker

Op zaterdagochtend 4 oktober 2014 is Al Gore de belangrijkste spreker tijdens de Nationale Conventie van Junior Kamer International op de Universiteit Twente. De organisatie is in handen van de 34 leden van de Junior Kamer Twente die, samen met de Raedthuys Groep, de voormalig vicepresident van de Verenigde Staten naar Twente halen.

Al Gore
Tijdens de NC2014 op zaterdagochtend 4 oktober spreekt Al Gore tijdens zijn inleiding getiteld 'The Future' over de huidige en toekomstige ontwikkelingen binnen het thema duurzaamheid.
In 2006 liet Al Gore, pionier op het gebied van duurzaamheid, de wereld op haar grondvesten schudden met de film "An Inconvenient Truth". Zijn inspanningen op het gebied van duurzaamheid leverden hem in 2007 de Nobelprijs op. Nog steeds is Gore een inspirator en visionair op het gebied van duurzaamheid met een glasheldere boodschap:"We moeten samenwerken aan een duurzame toekomst."

Meet & Greet' met Al Gore
De Raedthuys Groep en Junior Kamer Twente bieden zaterdagochtend 4 oktober nog 200 mensen 'van buiten de Junior Kamer' de gelegenheid om inspirator Al Gore te horen spreken en ontmoeten. Op Universiteit Twente in congreszaal 'De Waaier, met een capaciteit van 800 personen, spreekt Al Gore namelijk voor de 600 aanwezige leden van JCI Nederland. De 200 'overige' plaatsen voorin de zaal, die niet door de JCI-ers worden bezet, zijn gereserveerd voor 'andere' geïnteresseerden. Deze stoelen worden verkocht aan organisaties en personen die - wellicht al jaren - de wens koesteren Al Gore te zien, te horen en te ontmoeten. Zij kunnen de speech van Al Gore bijwonen en naderhand ook de exclusieve receptie om daar de vooraanstaande milieugoeroe persoonlijk te treffen. Deze 200 'extra gasten' kunnen zelfs het hele zaterdagprogramma meemaken dat NC2014 op de UT biedt. Zo zijn er die dag nog meer interessante sprekers waaronder Ruud Koornstra, Axel Arnbak en Ancilla Tillia en ook Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Carlos de Bourbon de Parme van INSID [Institute for Sustainable Development and Innovations]. De Prins verzorgt in samenwerking met Trees for All ook een seminar onder de titel 'Natuurlijk leiderschap voor verandering.' ZKH Prins Carlos de Bourbon de Parme zet zich in voor verschillende initiatieven die duurzaamheid in het bedrijfsleven en de samenleving stimuleren. In zijn inleiding gaat de Prins in op wat vragen als; Wat is uw visie? Welke stappen zet u op het gebied van duurzaam ondernemen? ZKH Prins Carlos Bourbon de Parme: "Duurzaamheid is uitdagend vooruitzien en innovatief."
Geïnteresseerden kunnen het programma NC2014 op de UT de hele dag volgen inclusief de bijzondere, exclusieve 'meet & greet' met Al Gore voor Euro 1.250,- per persoon. Uiteraard is dit met netwerklunch en afsluitende borrel.
Meer informatie op www.nc2014.nl

100% Pure Energie
De komst van Al Gore wordt mede mogelijk gemaakt door de Raedthuys Groep, leverancier van energie onder de naam 100% Pure Energie. Het bedrijf werd begin dit jaar nog uitgeroepen tot 'meest duurzame energieleverancier van Nederland'.
"Al Gore is een spreker van wereldfaam en een autoriteit op het gebied van wereldwijde milieutechnische ontwikkelingen", aldus directeur Alfons Wispels, duurzaam ondernemer en directeur van Raedthuys. "Gore zijn boodschap is glashelder: we moeten samenwerken aan een duurzame toekomst en op een verantwoorde en schone manier energie produceren en zo de uitstoot van broeikasgassen terugdringen. Onze visie sluit daar nauw op aan. Wij leveren energie voor het leven. 100% Pure Energie noemen we dat. Samen met onze klanten maken we niet alleen een statement van 'het moet duurzaam', maar we doen het ook. We laten samen zien dat het kan. Echte groene stroom gebruiken is een heel kleine stap, die totaal geen offers vraagt van de gebruiker, maar de positieve impact op het milieu en de leefomgeving is indrukwekkend". Met een knipoog: "Onze klanten zijn 'groene krachtpatsers'."

Junior Kamer Twente organiseert wederom Nationale Conventie
"Het is uniek dat een 'keynote speaker' met deze internationale autoriteit, statuur en allure tijdens een Nationale Conventie in Nederland spreekt. En dat het ons gelukt is om samen met Raedthuys Al Gore naar Twente te halen is gewoonweg fantastisch", aldus voorzitter van Stichting NC JCI Twente Bas van Eldijk.
De Nationale Conventie van JCI Nederland wordt 3, 4 en 5 oktober 2014 door JCI Twente in Enschede gehouden voor ongeveer 600 'young professionals'; Junior Kamerleden uit heel Nederland. NC 2014 staat voornamelijk in het teken van duurzaamheid. Voor JCI Twente is het de zevende keer dat zij de Nationale Conventie organiseert.

Junior Chamber International
JCI is een toonaangevende internationale netwerkorganisatie voor ondernemende mensen tot 40 jaar. De businessclub biedt haar leden ontwikkelkansen en stelt hen zo in staat positieve veranderingen in de samenleving teweeg te brengen. JCI is gebaseerd op vier pijlers; business, community, training en international. Op elk van deze gebieden kunnen leden zich ontwikkelen. De organisatie heeft geen politieke of religieuze achtergrond. JCI heeft meer dan 170.000 leden in 110 landen.
JCI Nederland is al sinds 1958 actief en heeft circa 2.000 leden verspreid over 100 lokale organisaties ('Kamers'). Eén van deze Kamers is JCI Twente, dat in 1966 door vier jonge zakenmannen werd opgericht en momenteel 37 leden telt.

Geplaatst in:

Mocht u meer willen weten over JCI Twente, de Nationale Conventie 2014 en het hoe en wat omtrent het bezoek en de lezing van Al Gore, dan kunt u contact opnemen met:

Bas van Eldijk
Voorzitter Stichting Nationale Conventie 2014
06 - 51 595 437

Marlou Bullens
Communicatieadviseur Nationale Conventie 2014
06 - 22 24 63 79

Voor meer informatie over de NC2014 verwijzen wij u graag naar: www.nc2014.nl

Raedthuys Groep

plaats:
Enschede
website:
http://www.raedthuys.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234