7 redenen om te 'appen' voor hulp in de huishouding

Een schoon huis met een handige mobiele app

Amsterdam, 14 augustus 2014 Het huishouden van Nederlandse tweeverdieners draait op volle toeren. Naast werk en gezin komen ze aan schoonmaakklusjes simpelweg niet meer toe. Zo'n 45 procent van de tweeverdieners met kinderen heeft huishoudelijke hulp, blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel planbureau (SCP). Goede werksters zijn echter schaars: per tachtig gezinnen is er slechts één, volgens het SCP. Hoe kom je dan aan een goede en betrouwbare hulp? En om welke redenen zou je het doen?

Reden 1: Bespaar tijd
Daar waar je vroeger een zoektocht in je hele vriendenkring of door nabijgelegen supermarkten moest ondernemen, kun je nu waar en wanneer je maar wilt via jouw mobiel een professionele schoonmaakhulp bestellen. Platformen op het gebied van online mensen verbinden groeit in Nederland. Na het succes van Uber.nl, AirBNB.nl, Peerby.nl en Thuisafgehaald.nl, waarbij gebruikers in de buurt online met elkaar worden gematcht om elkaars producten te kopen en/of te ruilen, is er nu ook Helpling, het leidende online platform voor professionele schoonmaakhulp in Europa. Helpling heeft vandaag een mobiele app gelanceerd voor iOS en Android.
Benedikt Franke, mede-oprichter van Helpling: "Locatie-gerichte services zijn dé opkomende trend in mobiele commercie. Mensen boeken al taxi's en bestellen pizza's via hun smartphone; met Helpling kun je nu ook een lokale schoonmaker boeken, inhakend op de gebruiksvriendelijkheid en mobiliteit van je smartphone."

Reden 2: Beoordeel de schoonmaakhulpen online en vergroot de betrouwbaarheid
Het bijzondere van deze app is dat de kandidaten van te voren worden gescreend. En dat er altijd een betrouwbare schoonmaakhulp opdaagt die bij jou in de buurt woont via de location-based technologie. Het systeem zoekt dan naar een hulp die kan op het door jou gewenste tijdstip en op de door jou gewenste dag. Online kun je achteraf je beoordeling geven.

Reden 3: Eenmalige boeking mogelijk en geen verplichtingen
Feestje gehad? Of geen zin in het afstoffen van die lastige kroonluchter? Via dit online platform kun je met 1 muisklik een schoonmaker eenmalig bestellen. En betalen gaat altijd online achteraf. Niet tevreden? Dan wordt in overleg met de klant naar een passende oplossing gezocht. 100% klanttevredenheid is hierbij de prioriteit.

Reden 4: Standaard verzekerd tegen schade
Professionele schoonmaakhulpen via Helpling zijn verzekerd. Dus je hoeft niet bang te zijn voor een beschadiging die je normaliter bij een 'zwarte' werkster niet kan verhalen.

Reden 5: Waar en wanneer je wilt: een schoonmaakhulp boeken, onderweg naar huis, op het werk, in de trein!
Bepaal zelf via de app waar en wanneer je de schoonmaakhulp thuis wilt hebben. Zit je op het werk en zijn je gedachten bij die berg afwas?
Via de app bestel je snel een schoonmaakster, en als je thuis bent heb je een opgeruimd huis!

Reden 6: Boekingen via de app worden opgeslagen in je agenda van je telefoon
Nooit meer een afspraak vergeten wanneer je een schoonmaakhulp via Helpling-app boekt.

Reden 7: Help 'zwart' werkers de wereld uit
Via de Helpling-app betaal je de professionele schoonmaakhulp bruto. Tegen een all-in tarief van Euro 14,90 per uur.

"Steeds meer mensen zijn op zoek naar een professionele schoonmaakhulp. De schoonmaaksector groeit dan ook elk jaar en zorgt voor een omzet van meer dan 1,1 miljard euro, maar daarmee groeit ook de zwarte markt. Bijna 98% van schoonmaakdiensten wordt via de zwarte markt afgenomen. Onze service biedt Nederlandse huishoudens de mogelijkheid om online en op een flexibele manier gekwalificeerde en ervaren schoonmaakhulpen te boeken. En aan de andere kant helpen we professionele schoonmakers aan een grotere klantenkring, die ten gevolge van de bezuinigen in de thuiszorg minder werk hebben. Daarbij voorziet het platform in de behoeftes van beide partijen. Voor de klant: gemakkelijk en snel boeken zonder verplichtingen, betaling pas 24 uur na de schoonmaakklus, 100% tevredenheidsgarantie. Voor de professionele schoonmakers: een bruto-inkomen, verzekerd tegen schade, werken in eigen buurt en keuzevrijheid," zegt directeur Hidde Rensink van Helpling over de Nederlandse markt.

Over Helpling
Helpling is een snelgroeiend bedrijf in Europa. Het doel is om klanten huishoudservices te bieden op de meest transparante en makkelijke manier tegen zeer scherpe tarieven. Op dit moment zijn de services verkrijgbaar in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Zweden en Nederland. Helpling wordt ondersteund door Rocket Internet, 's werelds grootste internet incubator. www.helpling.nl

Helpling

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234