Bouw energie neutrale wijk Slottuin in Heemstede begonnen

7 november 2018 – In Heemstede is dinsdagmiddag 6 november begonnen met de bouw van de energie neutrale wijk Slottuin op het terrein van het voormalige Nova College aan de Cruquiusweg in Heemstede. De Heemsteedse wethouder Annelies van der Have sloeg samen met vier toekomstige bewoners de eerste paal.  De bouwtijd bedraagt naar verwachting één jaar.  

Op het gebied van duurzaamheid gaat Slottuin verder dan de gemiddelde eisen in het landelijk bouwbesluit. De Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) geeft aan hoe efficiënt de energie wordt opgewekt en verbruikt. Voor de wijk Slottuin - die géén gasaansluiting krijgt – geldt een EPC van 0, dus energie neutraal. De 22 huurwoningen in het project vallen in de categorie Nul op de Meter en worden afgenomen door Elan Wonen.. 

De energie in Slottuin (www.slottuin-heemstede.nl) wordt grotendeels ter plekke opgewekt. De woningen krijgen het energielabel A++++ en zijn dankzij de toepassing van warmte en koudeopslag koel in de zomer en warm in de winter. Een warmtepomp brengt de warmte daar waar die in huis nodig is. Deze pomp werkt op door zonnecellen op het dak geleverde energie. Alle huizen krijgen vloerverwarming- en koeling. Daardoor zijn geen radiatoren en warme luchtstromen (minder ronddwarrelend stof) nodig. De per kamerthermostaat bedienbare warmtepomp zorgt ook voor het warme water.      

De 33 zorgappartementen worden door Elan Wonen verhuurd aan Zorgbalans, dat in deze appartementen zorg en ondersteuning biedt aan ouderen die niet langer zelfstandig kunnen wonen. In het door Mulleners en Mulleners architecten gemaakte plan wordt behalve aan de architectuur van de woningen ook veel aandacht besteed aan het groen in de wijk, de inpassing van Slottuin in de bestaande omgeving en de verkeersafwikkeling. Aannemer HBB Groep gaat Slottuin bouwen.

Geplaatst in:

Voor algemene informatie over de werkwijze en projecten van Hoorne Vastgoed zie www.hoornevastgoed.nl.

Zie ook www.slottuin-heemstede.nl

Het meegezonden fotomateriaal is vrij van rechten. Bij gebruik graag de naam van Ramon Philippo vermelden.

Vastgoedontwikkelaar en belegger Hoorne Vastgoed werkt primair voor het zusterbedrijf Vomar Voordeelmarkt. Daarbij ligt een sterk accent op retail en woningbouw. Hoorne Vastgoed realiseerde in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht tientallen projecten. Die lopen in aard en omvang sterk uiteen, maar hebben één ding met elkaar gemeen: samenwerking met gemeenten, bewoners, ondernemers en andere direct betrokkenen op basis van kwaliteit en duurzaamheid. Door Hoorne Vastgoed gerealiseerde projecten worden meestal toegevoegd aan de eigen beleggingsportefeuille.

Hoorne Vastgoed

plaats:
Uitgeest
website:
https://www.hoornevastgoed.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234