Vrouw vertrouwt op man bij aankoop auto

Amsterdam, 23 december 2013 ̶ Ruim driekwart van de Nederlandse vrouwen roept hulp in bij de aankoop van een auto. In 93 procent van deze gevallen was de helper een man. Dit blijkt uit onderzoek dat onna-onna, aanbieder van verzekeringen voor vrouwen, onder meer dan 800 respondenten heeft uitgevoerd.

Uit het onderzoek blijkt dat de helper meestal iemand uit de familie- of vriendenkring is, zoals de vader, de partner, de broer of een vriend. Mannen kopen hun auto voornamelijk zonder hulp: bijna zestig procent van de mannen koopt zijn auto alleen. Als de man toch hulp inschakelt, kiest hij in ruim de helft van de gevallen voor een andere man. 44 procent van de mannen vindt bovendien dat hij in zijn omgeving zelf het meest verstand heeft van auto's, tegenover 6 procent van de vrouwen.

Hulp bij aankoop auto gewenst
Opvallend is dat bij zowel de mannelijke als vrouwelijke respondenten behoefte lijkt te bestaan aan professionele ondersteuning bij de aankoop van een auto. Ruim vijftig procent geeft desgevraagd aan voor dergelijke hulp open te staan. Het betreft in dat geval bijvoorbeeld hulp bij de technische keuring, de inruil van een auto en de onderhandeling over de prijs.

onna-onna speelt, in samenwerking met de specialisten van Mijn Autocoach, op deze behoefte in. Vanaf heden kunnen klanten via onna-onna een onafhankelijke expert van Mijn Autocoach meenemen bij de aankoop van hun auto.

Geplaatst in:

Dit onderzoek is uitgevoerd in het kader van de lancering van de auto-aankoopservice, die onna-onna in samenwerking met Mijn Autocoach lanceert: www.onna-onna.nl/aankoopservice

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Lex Orie, (pers@onna-onna.nl, 088-335 5555)

Over onna-onna
onna-onna is sinds 2008 dé verzekering voor vrouwen. Ze onderscheidt zich door attente dienstverlening, transparantie en uitgebreide service.

Over Mijn Autocoach
Mijn Autocoach is de helpende hand bij het zoeken, vinden en kopen van een auto. De experts gaan door heel Nederland persoonlijk met klanten mee om ter plaatse te adviseren en een technische inspectie uit te voeren.

onna-onna

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234